Japon Basınının Temsilcileri Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Japon Basınının Temsilcileri Antalya'da

Japonya'nın spor ve turizm gazete ve dergilerin yöneticileriyle turizm şirketlerinin temsilcileri, Antalya'da incelemelerde bulundu.

06.02.2013 15:30  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın spor ve turizm gazete ve ve dergilerin yöneticileriyle turizm şirketlerinin temsilcileri, Antalya'da incelemelerde bulundu.

Antalya Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen Japon gazeteciler, Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından kabul edildi. Ziyarete Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Derneği (AGİSK) Başkanı Cahit Şahin, Japonya Üniversiteler Golf Federasyonu Genel Direktörü ve Tohoku Üniversitesi Golf Takımı Teknik Direktörü Abe Yasuhiko, Japonya Olimpiyat Komitesi Resmi Acentesi Spor Bölüm Müdürü Fukui Takahiro, Sports Nippon Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Fujiwara Ken ile Japon golfçular Takasu Aiko ve Nakajima Chihiro katıldı.

Japon heyetine Antalya ile ilgili bilgi veren Recep Yüksel, tarihi kalıntıları ve doğasıyla Antalya'nın henüz Japonlar tarafından keşfedilmediğini söyledi.

Antalya'nın 2011 yılında Paris ve Londra'dan sonra en fazla ziyaret edilen 3'üncü şehir olduğuna dikkati çeken Yüksel, "2011'de Türkiye'ye 188 bin 312, 2012'de ise 203 bin 592 Japon turist geldi. Antalya'yı ise 2011'de bin 42, geçen yıl da bin 235 Japon turist ziyaret etti. Bu rakamlar oldukça az. Japonların Türkiye'yi artık daha iyi tanımalarını istiyoruz" dedi.

Sports Nippon Genel Müdür Yardımcısı Fujiwara Ken ise Antalya'da 2 günden bu yana incelemelerde bulunduklarını, tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldıklarını belirtti.

Antalya'nın Japonlar tarafından yeterince tanınmadığını kaydeden Ken,

"Antalya'da son derece modern golf sahaları ve tesisleri olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Japonya'da en az 10 milyon golf oyuncusu var. Bunlar için Antalya cazip bir merkez olabilir" diye konuştu.

Ken, 2020 Olimpiyatları için İstanbul'un yanı sıra Tokyo'nun da aday olduğunu anımsatarak, "Şahsım ve spor basını adına Türkiye'yi adaylık sürecinde destekliyoruz. İstanbul'un bu organizasyonu daha iyi gerçekleştireceğine inanıyoruz. Olimpiyatlar İstanbul'da olursa daha mutlu oluruz" dedi.

Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Japonya'nın önde gelen turizm ve spor basını temsilcileri ve turizm sektör temsilcilerinin Türkiye turizmi başta olmak üzere Antalya'ya büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

Japonların Türkiye'yi keşfetmesiyle Antalya'nın kış turizmini canlandırmak için çok iyi fırsat yakalanabileceğini dile getiren Durna, "THY olarak ülke tanıtımına katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz. Japon heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan Antalya, dolayısıyla Türkiye kazanacak. Amacımız Türkiye'yi tanıtmak. Tarih ve golf, Japonlar için çok önemli iki özellik. Bu, Antalya'nın beklediği kış turizmini canlandırmak için iyi bir fırsat" diye konuştu.

Japon heyeti, daha sonra Antalya'nın çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japon Basınının Temsilcileri Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement