Kahta'da "Sosyal Gelişim" Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da "Sosyal Gelişim" Çalıştayı

Kahta ilçesinde "Sosyal Gelişim" çalıştayı düzenlendi.

20.05.2015 13:48

Kahta ilçesinde "Sosyal Gelişim" çalıştayı düzenlendi.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen çalıştayda, Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, "Sosyal Gelişim" projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Üç alanda saha taramaları yaptıklarını belirten Kardeş, rahim ve göğüs kanseri taramasında iki kişide göğüs kanseri görüldüğünü ve yapılan tedaviler  sonucunda hastalığın büyümeden kontrol altına alındığını ifade etti.

Eğitimlerin yüz yüze olduğu için çok olumlu sonuçlar aldıklarını vurgulayan Kardeş, projelerine Gap Daire Başkanlığı ve Kahta Kaymakamlığı'nın destek verdiğini sözlerine ekledi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ise Gap İdaresi olarak bölgede bir Güneydoğu Anadolu Projesi adı altında dünyanın en büyük projelerini uygulamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu proje çerçevesinde çok önemli fiziki yatırımlar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Açıkgöz, "Özellikle 1989 yılından sonra hazırladığımız planla birlikte toprak ve su kaynaklarının iyileştirilmesinin yanı sıra bölgenin kalkınmasını sağlayacak bir projeye dönüştü. Biz Gap İdaresi olarak özellikle dezavantajlı konumda bulunan bölgelerde, dezavantajlı yerlerde kadınlarımıza, çocuklarımıza ve  gençlerimize yönelik bir çok projeyi  desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta'da 'Sosyal Gelişim' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement