Kahta İlçesinde İhh Yardım Tırları Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kahta İlçesinde İhh Yardım Tırları Yola Çıktı

Kahta İlçesinde İhh Yardım Tırları Yola Çıktı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman’ın Kahta ilçe Şubesinin organize ettiği, Kahta Gönüllüler Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği ’Suriye’de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un’ yardım kampanyasında toplanan 2 bin çuval un dualarla Kilis’e gönderildi.

10.01.2016 14:05

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman'ın Kahta ilçe Şubesinin organize ettiği, Kahta Gönüllüler Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği 'Suriye'de Yaşayanlar İçin Bir Çuval Un' yardım kampanyasında toplanan 2 bin çuval un dualarla Kilis'e gönderildi.

Kahta ilçesinde İHH tarafından organize edilen 'Bir Çuval Un' yardım kampanyasında toplanan 4 tıra yüklenen 2 bin çuval un Kahta Otobüs Terminalinde dualar eşliğinde Kilis'e uğurlandı.

Kahta Otobüs Terminalinde gerçekleşen uğurlama törenine, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dağ, Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, Kahta Gönüllüler Platformu üyeleri, Kahta Eğitim Bir-sen Başkanı Mustafa Işık, Kahta Hafızları ve Kuran Gönüllüleri Derneği üyeleri, Asos Seramik Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurlama töreni Hacı Zeynal Camisi İmamı Halil Ödemiş'in okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. Yardım tırlarının uğurlanması öncesi bir açıklama yapan İHH Kahta İlçe Başkanı İsmail Tümer, "Suriye'de 5 yıldan beri devam eden zulüm ve saldırılarda yüz binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca Suriyeli muhacir ve mülteci durumuna düşerek ülkesini terk etmiştir. Emperyalist devletlerin umursamadığı insanlık dramında, sınırlar yeniden çizilmeye başlandı. Bizler Kahta'daki Resmi ve Sivil toplum kuruluşları olarak sessiz ve kayıtsız kalmadığımız bu katliamlardan, etkilenen Suriyeli mazlumlar için yürüttüğümüz bu ve benzeri kampanyalarla ilk günden bu yana hep kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İnsani değerlerin yok edildiği, yaşam hakları elinde alınan bu mazlum coğrafyadaki insanlık dramına, iman ettiğimiz İslam dini Kuran-ı Kerim'de rabbimiz kim bir insanı haksız öldürürse tüm insanlığı öldürmüş, kim de bir insanın hayatta kalmasına vesile olursa tüm insanlığın hayatta kalmasına vesile olur. Buyurarak, masum canın ne kadar değerli olduğunu bildirmektedir.

Görmezden gelmek, duyarsızlaşmak, neme lazımcılık ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın gibi, insani ve İslami olmayan bu düşünceler şükür bizlerde tecelli etmediğinin göstergesidir bugün burada bulunmamız. Kardeş olmak, bir olmak, ümmet olmak yüreğindeki tüm sınırları aşıp en uzak memleketleri yüreğinde hissetmek, açlıktan bayılan her muhtacın, öldürülen her mazlumun canını kendi canından birer parça bilmektir. Bu kampanyamıza desteklerinden dolayı Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza, İlçe Müftülüğümüze, Kahta Gönüllüler Platformuna, Eğitim-Bir-Sen Başkanımıza ve Yönetimine, Kahta Diyanet Vakfına, Asos Seramik yönetim kurulu başkanı iş adamı Bedir Yeni ve her faaliyetimizde yanımızda olan değerli basın mensubu kardeşlerimize teşekkür eder, saygılar sunarım" şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlarla ilgi Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, "Kahta bu noktada üzerine düşen emeği sonuna kadar gösterdi. Yediden yetmişe herkes bu kampanyaya destek oldu. Hepsinin ismini burada sayamayacağız ama büyük yardımlar yapan kardeşlerimiz kadar bir çuval bile olsa yardım ederek bu kampanyaya destek veren kardeşlerimizde oldu. Allah Hepsinin hayrını kabul etsin. İnşallah toplanan yardımlar Kahta'mıza yakışacak bir şekilde yerine ulaşır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kahta Müftülüğü Vaizi Yılmaz Arı tarafından yaptırılan dua eşliğinde 4 tıra yüklenen 2 bin çuval undan oluşan yardım tırı Kilis'e doğru yola çıktı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta İlçesinde İhh Yardım Tırları Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement