Kahtalıların Fakülte Talebi - Son Dakika
Yerel

Kahtalıların Fakülte Talebi

Kahtalıların Fakülte Talebi

Kahta Gönüllüler Platformu, Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kendi ilçelerinde kurulmasını talep etti.

23.06.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta Gönüllüler Platformu, Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kendi ilçelerinde kurulmasını talep etti.

Kahta'da faaliyet gösteren 33 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, yapılan basın açıklamasıyla fakülte talep etti. Platform adına basın açıklaması yapan Yavuz Turan, "Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kuruldu. Biz de Kahta Gönüllüler Platformu olarak Adıyaman Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin Kahta ilçemizde kurulmasını talep ediyoruz. Kahta nüfus ve tarım arazileri yönünden Adıyaman'ın verimli tarım arazilerine sahip en büyük ilçesidir. Atatürk Barajı'na sınır olması nedeniyle sulu tarım için en büyük alan Kahta'mızda yer almaktadır. Yine aynı şekilde Kahta seracılık, meyvecilik ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı bir ilçe konumundadır. Kahta'nın kuru tarım ambarı durumunda olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Son dönemde kurulan nar, zeytin ve badem (14 bin dönüm) bahçeleri göz önüne alındığında bu fakültenin ilçemizde kurulması önem arz etmektedir.

Kahta MYO'nun Kampus alanında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kurulmasına yönelik alt yapı bulunmaktadır. Yine Toprak Mahsulleri Ofisi'nin yeri Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için şartları çok uygun olan yerlerden bir tanesidir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahtalıların Fakülte Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement