Kalay ve Tunç Üniversitelilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kalay ve Tunç Üniversitelilerle Bir Araya Geldi

Kalay ve Tunç Üniversitelilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, birlikte üniversite öğrencilerini ziyaret ettiler.

06.03.2014 14:58

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, birlikte üniversite öğrencilerini ziyaret ettiler.

Dr. Seyfettin Kalay ve Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsünün etrafında bulunan kafeleri ziyaret ederek buradaki üniversite öğrencileri ile sohbet ettiler. Kalay üniversite öğrencilerine Bartın için geliştirdikleri projelerini anlatarak, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Bartın'ın çehresini değiştireceklerini bundan en fazla yararlanacak olan kesimlerin başında üniversite öğrencileri olacağını söyledi.

Kalay, "Bartın Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen öğrenci sayısı gün geçtikçe artıyor. Bugün 9 bin öğrencisi olan Bartın Üniversitesinin Yazıcılar Mevkiindeki yeni kampüs alanındaki inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra öğrenci sayısı 20 bine çıkacak. Bizde burada en önemli sorun olan ulaşım sorununu çözmek üzere üniversite kampüsü ile şehir merkezi arasında tramvay hattı yapacağız. Böylece öğrenci kardeşlerimiz ucuz ve konforlu bir ulaşım şekline kavuşurken üniversite kampüsümüz şehre daha yakın hale gelecek" dedi.

Kalay hedeflerinin Bartın'ı bir üniversite şehri yapmak olduğunu belirterek, "Bartın'da gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri yeni yerler oluşturacağız. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri faaliyetlerin düzenleneceği, içerisinde araştırma salonları, çeşitli atölyeler ve kütüphanenin olduğu bir gençlik merkezi yaparak öğrencilerimize hem rahat ders çalışabilecekleri, araştırmalarını rahatça yapabilecekleri ve boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebilecekleri yeni bir mekan oluşturacağız" dedi.

Milletvekili Tunç'ta Bartın Üniversitesi'nin Bartın için önemine değinerek, "Üniversite Bartın için çok önemli bizde bu öneme istinaden önümüzdeki üç yıl için 197 Milyon TL ödenek ayırdık, bununla yeni kampüs alanımızın inşaatını bitireceğiz. Şu an Yazıcılardaki yeni kampüs alanında hummalı bir çalışma devam ediyor. Birkaç yıla kadar yeni kampüs alanındaki inşaat çalışmalarını tamamlayarak üniversitemizi yeni kampüs alanına kavuşturacağız. Kampüs alanı içerisine yapılacak olan bin kişilik yurt ve kampüs alanı dışında da devam eden yurt inşaatları ile de barınma sorununu önemli ölçüde çözeceğiz. Laboratuvar binaları, yurt binaları, derslik binaları ile modern bir kampüs alanımız olacak. Bartın Üniversitesi bir marka haline gelirken Bartın'da bir üniversite şehri olacak" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay ve Tunç Üniversitelilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement