Kalkınma Ajansı Gölbaşı'nda Çalıştay Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Ajansı Gölbaşı'nda Çalıştay Düzenledi

Kalkınma Ajansı Gölbaşı\'nda Çalıştay Düzenledi

Ankara Kalkınma Ajansı, Gölbaşı ilçesinin sorunlarını, belirlemek, çözüm yolu bulmak amacıyla çalıştay düzenledi.

31.05.2012 14:59

Ankara Kalkınma Ajansı, Gölbaşı ilçesinin sorunlarını, belirlemek, çözüm yolu bulmak amacıyla çalıştay düzenledi.

Gölbaşı 75. yıl öğretmen evinde düzenlenen Çalıştay'a Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç.Dr. Asım Balcı, Gölbaşı'ndaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, il meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay'da ki dört oturumda, Gölbaşı Kaymakamlığınca oluşturulan 45 kişilik heyet onar kişilik gruplar oluşturarak Gölbaşı'nın sorunlarını, kağıtlara yazdı.

Heyet daha sonra yazdıkları sorunlara öncelik sırasına göre puan verdi. Öne çıkan sorunlar Ankara Kalkınma Ajansı tarafından rapor halinde hazırlanarak kurumlara sunulacağı kaydedildi.

Çalıştayda konuşma yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılında faaliyete geçtikten hemen sonra ilçelerle bir araya gelerek potansiyel sorunlarına çözüm yolu üretmek amaçladıklarını belirterek, Gölbaşı'da da bu amaçla Çalıştay'ı yaptıklarını kaydetti. Balcı şöyle devam etti:

"Burada beklentimiz katılımcılarla ile birlikte ortak ilçenin sorunlarını ortaya koymak. Sorunlara çözüm önerilerinin ortaya konulması ve burada öncelikli sorunların neler olduğu hedeflenmektedir. Burada çıkan sonuçları başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm karar vericiler ile paylaşacağız. Zaman içersinde de bunların değerlendirilmesi yapılacak ilgili ve sorumlu kişi ve kuruluşlar ile dönem içersinde paylaşılıyor olacak. Bu çalıştayın ilçelerimde yapılmasının çok büyük önemi vardır. Bu tür toplantılar ile Gölbaşı'nı en iyi noktaya nasıl getiririz arayışı içersindeyiz. Ankara kalkınma ajansı olarak 1,5 yıldır destek programlarımızı açıklamış durumdayız. Şuana kadar bize destek başvurusunda bulunan 372 proje başvurusu aldık. Bunların 192 tanesi ajansımız tarafından kabul edildi. Bu projelerin bir kısmı tamamlandı bir kısmı ise hale devam ediyor. Bu projelerin hayta geçirilmesi için ayrılmış kaynak 26 milyon TL. Önümüzdeki yıllar içersinde programlarımız ve faaliyetlerimiz devam edecektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalkınma Ajansı Gölbaşı'nda Çalıştay Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement