Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı: "Büyükyoncalı Sakinleri Teveccüh Gösterdiler" - Son Dakika
Yerel

Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı: "Büyükyoncalı Sakinleri Teveccüh Gösterdiler"

Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı: "Büyükyoncalı Sakinleri Teveccüh Gösterdiler"

Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi’nin, Kapaklı ilçesine bağlanması kapsamında gerçekleştirilen referandum hakkında açıklamada yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Büyükyoncalı sakinleri teveccüh gösterdiler" dedi.

04.08.2014 17:12

Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi'nin, Kapaklı ilçesine bağlanması kapsamında gerçekleştirilen referandum hakkında açıklamada yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Büyükyoncalı sakinleri teveccüh gösterdiler" dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 27 Temmuz Pazar günü Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanması ile ilgili gerçekleştirilen referandum hakkında açıklamalarda bulundu. Saray'a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi sakinlerine hiçbir şekilde 'Gelin bize bağlanın' çağrısında bulunmadıklarının altını çizen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Büyükyoncalı sakinleri teveccüh gösterdiler ve kendi aralarında örgütlendiler. Daha sonra başlattıkları kampanya çerçevesinde 4 bine yakın imza topladılar. İmzalarla birlikte Tekirdağ Valiliği'ne müracaat ettiler ve sonucunda da referandum kararı çıktı" diye konuştu.

Yapılan referandumla Büyükyoncalı sakinlerinin özgür iradelerini kullanarak sandıklara gittiğine dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, "Buradaki 7 bin 138 seçmenden 4 bin 938 seçmen oy kullandı. Seçimler sonucunda Büyükyoncalı'da tüm sandıklar açıldı. 3 bin 925 vatandaşımız 'Evet' yönünde oy kullanırken, bin 7 vatandaşımız ise 'Hayır' yönünde oy kullandı. 16 oy ise geçersiz sayıldı. Bundan sonraki süreçte Valilik konuyu Kapaklı Meclisi'ne sunacak. Meclis de Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanmasına olumlu gözle bakarsa karar Büyükşehir Belediyesi'ne onaya gidecek" dedi.

Başkan Mandalı, teveccühün tamamıyla Büyükyoncalı halkına ait olduğunu dile getirerek, "Eğer Kapaklı'ya bağlanmak istiyorlarsa başımızın üstünde yerleri var. Bu doğrultuda bizlere ve ilçemize teveccüh gösteren çok değerli Büyükyoncalı halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, alınan kararın başta Büyükyoncalı ve Kapaklı olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını diyorum" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı: 'Büyükyoncalı Sakinleri Teveccüh Gösterdiler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement