Kapıköy Sınır Kapısı'nın Açılması - Son Dakika
Yerel

Kapıköy Sınır Kapısı'nın Açılması

Van'da faaliyet gösteren turizmciler, Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın tekrar açılması üzerine yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı düzenledi.

20.10.2015 16:46

Van'da faaliyet gösteren turizmciler, Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın tekrar açılması üzerine yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı düzenledi.

Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman başkanlığında bir araya gelen üyeler, sınır kapısının açılmasının ardından, İran'da nasıl bir çalışma yürütülebileceği noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Karaman, ortak yürütülecek bir çalışma ile İran'da faaliyetlere başlanılması gerektiğini ifade ederek, oda olarak her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

Karaman'ın ardından söz alan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da iletişimin artırılması noktasında bir araya gelmek üzere, İran'ın sınır illerindeki valiler ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının Van'a davet edilmesi için girişimde bulunacağını, bunun haricinde de yapılabilecek tüm girişimlerde rol alabileceklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri, bir eylem planı hazırlanması konusunda hem fikir olduklarını belirterek, ilk etapta 7 kişilik bir yürütme heyeti seçti.

Seçilen heyet, İran'daki ulusal kanallarla görüşme sağlayarak Van ile ilgili tanıtım reklamları yapılması, gelecek hafta İran'daki acentelerle görüşme sağlanması, el broşürleri basılarak dağıtımının yapılması, İran'da bilboard kiralanması, yerel gazetelere ilan verilmesi, İran'ın sınır illerindeki mülki amirler ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetimlerinin Van'a davet edilmesi, İran'da telefon operatörleri ile görüşerek Van ile ilgili tanıtım mesajları atılması kararlarını aldı.

Toplantıya, sektör temsilcilerinin yanı sıra Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Beyaz, Ömer İnanç, Diyaeddin Altındal, Meclis Başkan Yardımcısı Erdal Çakar ve Meclis Üyesi Ekrem Baytar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapıköy Sınır Kapısı'nın Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement