Karabük'ün İl Oluşunun 18. Yılı - Son Dakika
Yerel

Karabük'ün İl Oluşunun 18. Yılı

Karabük\'ün İl Oluşunun 18. Yılı

Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erer, Karabük'ün il oluşunun 18 yılını kutladı.

05.06.2013 18:16

Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erer, Karabük'ün il oluşunun 18 yılını kutladı.

Hüseyin Erer, Karabük'ün ağır sanayinin beşiği olduğunu ve 'Endüstrileşmek en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği sanayileşme hedefi doğrultusunda, 3 Nisan 1937 tarihinde, 'fabrikalar kuran fabrika' olarak nitelendirilen Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temeli atılmış ve ülkede ağır sanayi hamlesi başlatıldığı ilk yer olduğunu söyledi. Erer, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 haneli bir mahallesi olan Karabük'te 25 Haziran 1939'da belediye teşkilatı kurulduğunu da belirterek, "1941 yılında bucak, 3 Mart 1953 tarihinde ilçe, 6 Haziran 1995 tarihinde il olan Karabük, bugün ilçeleriyle birlikte yaklaşık 220 bin nüfusa sahip bir Cumhuriyet kentidir. 6 Haziran tarihinin Karabük'ümüz açısından bir başka önemi daha vardır. 1937 yılında Demir Çelik Fabrikaları'nın temelleri atılmış, 3 Mart 1938'de makinelerin montajı başlamış ve montajı tamamlanan ilk ünite 6 Haziran 1939 tarihinde işletmeye açılmıştır. Böylece, 'çeltikten çeliğe' sloganında ifade edildiği üzere, çeltik tarımından çelik üretimine geçilmiştir. Karabük, yeni kurulmuş bir il olmasına rağmen, 5 bin yıllık köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Karabük ili, geçen bu 5 bin yıllık süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.'Medeniyetler mozaiği' ya da 'kültürel renkler diyarı' olarak da nitelendirebileceğimiz Karabük ve yöresi, sahip olduğu tarihi eserlerin yanı sıra, doğal güzelliklerle bezenmiş bir 'yeryüzü cenneti' konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük'ümüzün il oluşunun 18. yıl dönümünü kutlarım" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük'ün İl Oluşunun 18. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement