Karamanlı Belediye Başkanı Özger Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karamanlı Belediye Başkanı Özger Açıklaması

Karamanlı Belediye Başkanı Özger Açıklaması

"Mali sıkıntımız nedeniyle belediye akaryakıt istasyonuna yakıt alamadık. Personelimizin ödemelerini geciktirdik. Bunun için vatandaşlarımızdan yüzlerce kez özür diliyorum ama beni bunun dışında...

29.10.2013 14:14

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger, "Mali sıkıntımız nedeniyle belediye akaryakıt istasyonuna yakıt alamadık. Personelimizin ödemelerini geciktirdik. Bunun için vatandaşlarımızdan yüzlerce kez özür diliyorum ama beni bunun dışında başka hiçbir şeyle suçlayamazlar" dedi.

Özger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak son dönemlerde mali bir sıkıntı içerisinde olduklarını, sıkıntının ana sebebinin bin 977 vatandaşın ekonomik sıkıntıları sebebiyle belediyeye borçlarını ödeyememesi olduğunu belirtti.

Belediyenin borçlu vatandaşlardan 2 milyon 300 bin lira alacağı olduğunu ifade eden Özger, 2009'dan bu yana 311 kişiyi icraya vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

Bu durumun belediyeyi oldukça zor durumda bıraktığını dile getiren Özger, şöyle konuştu:

"Belediye akaryakıt işletmemize yakıt alamadık. Personelimizin maaşlarını ödemekte zorlandık. Çıkış olarak belediyemize ait arsayı ihaleyle yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya satmayı öngördük ancak belediye meclisi üyelerimiz satışa engel oldu. 'Sattırmayacaksanız o zaman bir çözüm yolun bulun' dememe rağmen belediye meclisinden bir destek göremedim. Bu durumda belediyemiz bünyesinde çalışan şirket elemanlarını çıkartmak zorunda kalacağız."

Kendisine yapılan eleştirilerde, sürekli akaryakıt istasyonunda akaryakıt olmamasının ve personelin maaşlarının geç ödenmesinin dile getirildiğini söyleyen Özger, şöyle devam etti:

"Mali sıkıntımız nedeniyle belediye akaryakıt istasyonuna yakıt alamadık. Personelimizin ödemelerini geciktirdik. Bunun için vatandaşlarımızdan yüzlerce kez özür diliyorum ama beni bunun dışında başka hiçbir şeyle suçlayamazlar. Hırsızlık yapmadım, kaçakçılık yapmadım, kimsenin namusuna yan gözle bakmadım. Belediyede çalan çırpan kişilerden şüphelenince adalete kendi kendimi şikayet ettim, müfettiş istedim." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamanlı Belediye Başkanı Özger Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement