Karaot Tohum Şenliği Türkiye'ye Örnek Olacak - Son Dakika
Yerel

Karaot Tohum Şenliği Türkiye'ye Örnek Olacak

Karaot Tohum Şenliği Türkiye\'ye Örnek Olacak

Karaot Tohum Takas Şenliği'nin üçüncüsü Torbalı'da gerçekleştirildi.

05.10.2013 18:12

Karaot Tohum Takas Şenliği'nin üçüncüsü Torbalı'da gerçekleştirildi. Şenlikte, atölye çalışmaları yapılırken, köylüler ürettikleri organik ürünleri pazarlama şansı buldu. İzmir'in Torbalı İlçesi'ne bağlı Karaot Köyü'nde 3. kez düzenlenen şenliğe birçok il ve ilçeden ziyaretçi katıldı. Şenlikte, 'el sanatları, meditasyon ve yoga, doğal krem yapma, doğaçlama tiyatro, tarımsal zararlar için ev yapımı ilaç hazırlama, tohum hasadı' gibi atölye çalışmaları yapıldı. Etkinlik ilk olarak Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile başlarken daha sonra Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu'nun 'Umut Direnişte' adlı oyunuyla devam etti.

KÖY MUHTARINDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

UMUT Direniş'te isimli tiyatro topluluğu gezi parkı olaylarını anlatan bir tiyatro gösterisi sergiledi, oyun büyük alkış aldı. Ardından Efem-Der ekibi muhteşem bir zeybek gösterisi sundu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan köy muhtarı Hüseyin Önder, "Belediyemizin de katkıları ile 3 yıldır bu şenliğe ev sahipliği yapıyoruz. Başta belediye başkanımız İsmail Uygur olmak üzere, değerli vatandaşlarımıza köyümüz adına teşekkür ediyorum" dedi.

'KÖYLÜYE SAHİP ÇIKIYORUZ'

'TORBALI belediyesi olarak her zaman köylümüzün ve çiftçimizin yanındayız' diyen Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı M.Yıldız Sivrikaya ise, "Karaot köyümüzde yerel tohumlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emekleri geçen bütün köylü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Torbalı'da başlattığımız bu akımın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 3.'üncü Karaot Tohum Takas Şenliği gün boyu renkli etkinliklerle devam etti.

YÜZ KADIN YÜZ KADRAJ

CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar, "Yerel tohumlarımızın yaşatılması ve dışa tohumda tarımda köylülerimizin, çiftçilerimizin bağımlılığını ortadan kaldırmak için çok önemli bir şenlik. emeği geçen belediyemizi karaot köyü tohum takas derneğimizi, destek veren köylü vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu. Şenlikte, 'Yüz Kadın, Yüz Kadraj' isimli fotoğraf sergisi de açıldı. Sergiden elde edilecek gelir kadın sığınma evlerine bağışlanacak. Yöresel lezzetlerin katılımcılara sunulduğu şenlik Hakan Akmaz ve Grup Yelin konseri ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaot Tohum Şenliği Türkiye'ye Örnek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement