Karda Devrilme Tehlikesi Olan Ağaçlara Müdahale Edildi - Son Dakika
Yerel

Karda Devrilme Tehlikesi Olan Ağaçlara Müdahale Edildi

Karın 70 cm’e kadar yükseldiği Beylikdüzü’nde, ıslak toprak yapısının ağırlaşan ağaç gövdelerini taşıyamaması sorununa el atan Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, kardan zarar görmüş toplam 427 ağaca da müdahale etti.

20.02.2015 13:34

Karın 70 cm'e kadar yükseldiği Beylikdüzü'nde, ıslak toprak yapısının ağırlaşan ağaç gövdelerini taşıyamaması sorununa el atan Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, kardan zarar görmüş toplam 427 ağaca da müdahale etti.

Beylikdüzü Belediyesi'nin ekipleri yoğun kar yağışında yolları açma, tuzlama, solüsyon, kaldırım temizliği, evlere gıda dağıtımı gibi hizmetlerini aralıksız sürdürürken son 28 yılın en kuvvetli yağış şartlarında mağduriyeti en aza indirgemek için yoğun çalışma temposu gösterdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saha çalışmalarını yakından takip ederek, gece mesaisini uzattı, sorunlu bölgeleri tespit etti, ekiplere talimatlar verdi.

KÖKÜ ZAYIFLAYAN AĞAÇLAR TEHLIKE OLMAKTAN ÇIKTI

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Beylikdüzü'nde yağıştan ve karın ağırlığından zarar görmüş ağaçlara müdahale etti. 24 saat içinde toplam 427 ağaca işlem yapıldı. Özellikle ağırlığı taşımakta zorlanan çam ağaçlarının yaya ve araç yoluna düşmeleri engellendi. Ekipler tarafından can ve mal kaybına yol açmadan gerekli işlemler yapıldı. Park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri, bölgenin toprak yapısının ağır ve 25-30 cm altının kireçli sert tabaka halinde olmasının ağaçların kökünün gelişmemesine ve zayıf kalmasına sebep olduğunu da bildirdi.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ

Yolların açılması, kaldırımların temizliği ve oluşacak buzlanmada kaymayı engellemek için tuzlama çalışmalarına aralıksız devam eden Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 38 adet iş makinası ve 180 personel ile görev başındaydı. Vatandaşların taleplerine karşılık vermek için tuz çuvallarını da hazır eden ekipler, ihtiyacı olanlara tuz temini yaptı. Yağışlı hava boyunca ilçe içi ulaşımı kolaylaştırmak için metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenlendi. Fen İşleri Müdürlüğü'nün saha hizmetlerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de kar küreme ve kaldırım temizliği uygulamalarında personel ve araç desteği sağladı. Öte yandan "Kışla Mücadele Hattı" da vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karda Devrilme Tehlikesi Olan Ağaçlara Müdahale Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement