Kartal Belediyesi'nden Afet Gönüllülerine Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kartal Belediyesi'nden Afet Gönüllülerine Eğitim

Kartal Belediyesi\'nden Afet Gönüllülerine Eğitim

Kartal Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Selçuk Eraydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda, ilçenin 20 mahallesini kapsayan Afet Gönüllüleri Toplantısı düzenlendi.

14.12.2022 10:58  Güncelleme: 11:10

Kartal Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Selçuk Eraydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda, ilçenin 20 mahallesini kapsayan Afet Gönüllüleri Toplantısı düzenlendi.

Belediye'nin Sivil Savunma Uzmanlığı, Kartal'da olası afet ve acil durumlara karşı ilçe genelinde hazırlıklarına devam ediyor. İlçenin 20 mahallesinde olası bir afet durumunda eğitimli ve organize müdahalelerin gerçekleşebilmesi amacıyla, 'Mahalle Gönüllüleri' ekibini kuran Kartal Belediyesi, kurduğu gönüllü ekiplerle düzenli aralıklarla bir araya geliyor. Bu kapsamda son olarak düzenlenen toplantıya, Kartal'ın farklı mahallelerinden afet gönüllüleri, mahalle muhtarları ve Sivil Savunma Uzmanlığı personeli katıldı.

İstanbul Valiliği'nin tüm ilçelerde 20 kişilik gönüllü ekiplere eğitimlerin verilmesi kararı gereğince yürütülen toplantıda; ilk eğitimi, afet hazırlık eğitmeni Tarık Boyoğlu verdi. Afetlerle ilgili bilgiler vererek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) çalışma prensiplerini anlatan Boyoğlu, afetlerde ekipler tarafından kullanılan aletler, makineler ve diğer araç gereçlerle ilgili gönüllüleri bilgilendirdi. Boyoğlu'nun ardından yine afet hazırlık eğitmeni Ömer Can Erdoğan, olası bir afet durumunda temel eğitimlerin öneminin yanı sıra afete hazırlık ve afet öncesinde yapılması gereken pek çok hazırlık ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Yaklaşık 30 dakika süren eğitimde de hem muhtarların hem de afet gönüllülerinin soruları cevaplandırıldı.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı, deprem, sel, yangın ve daha pek çok afette görev almaları beklenen afet gönüllüleri ile ilgili rutin eğitimlerine devam edecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kartal Belediyesi'nden Afet Gönüllülerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement