Kaymakam Sarıfakıoğulları'ndan Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Sarıfakıoğulları'ndan Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar

Kaymakam Sarıfakıoğulları\'ndan Sbs\'de Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) başarı sağlayarak ilçede ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

17.07.2013 17:20

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) başarı sağlayarak ilçede ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

Sarıfakıoğulları, SBS'de aldığı 476.838 puanla ilçe birincisi Havva Aybüke Atmaca, 472.132 puanla ilçe ikincisi Aleyna Geçdoğan ve 471.279 puanla ilçe üçüncüsü olan Ömer Faruk Cılız'ı makamında kabul etti.

İlçe olarak 2013 yılında LYS ile SBS'de takdire değer önemli başarılar elde edildiğini söyleyen Sarıfakıoğulları, başarının tek ayaklı bir durum olmadığını, elde edilmesinde öğretmen, veli ve öğrencinin gayret ve de fedakarlıklarının etkili olduğunu ifade etti.

Sarıfakıoğulları, "Umarım bu başarı yolunda ilerlerken sosyal yaşantınızdan çok fazla fedakarlık yapmamışsınızdır. Biz sosyalleşme ile birlikte başarılı olmanın daha doğru olduğuna inanıyoruz. Bundan sonrası için lütfen kendinize çok sağlam ve net hedefler seçin. Bu hedeflere ulaşmak için de çok okumayı kendinize şiar edinin. Bilgi ne zaman lazım olacak diye düşünmeyin. Bilgi zenginliktir. O zenginliği taşıdığımız ölçüde başarılı oluyor ve başarı kapılarını aralıyoruz. Sizler bu başarı kapısını araladınız. Sizleri ve sizlere destek verenleri kutluyorum" dedi.

Daha sonra Sarıfakıoğulları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz ile birlikte başarılı öğrencilere tablet bilgisayar ile kitap hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz ise 2012 yılına göre 2013 SBS'de ilçe genelinde önemli ölçüde başarının arttığını belirtti.

Suluova genelinde 825 öğrencinin SBS'ye girdiğini, bunlardan 21 öğrencinin 450 ve üstünde puan aldığını, 3 öğrencinin ülke genelinde %1'lik başarı dilimine, 16 öğrencinin de %2'lik dilime girdiğini belirten Yılmaz, "Disiplinli bir şekilde yürüttüğümüz eğitim çalıştayı programımızın bu başarıların artmasında önemli katkısı olmuştur. Öğrencilerimizi, öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Velilerin de katıldığı toplantının ardından toplu fotoğraf çektirildi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Sarıfakıoğulları'ndan Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement