Kazakistanlı Öğrenciler Hafta Sonunu Bozkurt'ta Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Kazakistanlı Öğrenciler Hafta Sonunu Bozkurt'ta Geçirdi

Kazakistanlı Öğrenciler Hafta Sonunu Bozkurt\'ta Geçirdi

Kazakistan Abılayhan Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi'nden 13 kişilik ekip hafta sonunu Bozkurt ilçesinde geçirdi.

26.08.2013 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan Abılayhan Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi'nden 13 kişilik ekip hafta sonunu Bozkurt ilçesinde geçirdi.

Kazakistan Abılayhan Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi'nden gelen 10 öğrenci ve 3 Türk Dili Öğretmeni Bozkurt Belediye başkanı engin Canbaz'ın misafiri olarak hafta sonu tatilini Bozkurt'ta geçirdi. Başkan Canbaz'ın misafiri olarak ilçede bulunan kazak öğrenci ve öğretmenlere, misafir öğrencilere ilçe ve ilçe tarihi ile ilgili bilgiler verildi. İlçedeki Türk Tarih Meydanı'nı gezen öğrenciler daha sonra yeni yapılan Enver Paşa Konağını ziyaret etti. Misafir öğretim üyelerinden Türk Dili Öğretmeni Abdikadirova Aytolkin, "Kastamonu Üniversitesi ile yapılan ikili anlaşma gereği, Türkoloji öğrencilerimiz ile 20 günlük staj için Kastamonu'ya geldik. Staj süresince değişik etkinlikler yapıyoruz. Bozkurt ilçesine de bu etkinlikler kapsamında 3 gün misafir olacağız, Denizi ve doğasıyla güzel bir ilçede bizi misafir eden belediye başkanınıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Canbaz ise bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinden tarihine kadar en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazakistanlı Öğrenciler Hafta Sonunu Bozkurt'ta Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement