Kazancı Bedih Anılıyor - Son Dakika
Yerel

Kazancı Bedih Anılıyor

Kazancı Bedih Anılıyor

Şanlıurfa'da, 8 yıl önce sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden Gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk), mezarı başında anıldı.

18.01.2013 12:20

Şanlıurfa'da, 8 yıl önce sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden Gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk), mezarı başında anıldı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Kazancı Bedih için Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törene katılan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gazelhanın oğlu Naci Yoluk ile sevenleri, mezara karanfil bıraktı.

Belediye Başkanı Fakıbaba, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazancı Bedih'in tüm ülkenin tanıdığı önemli bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Kazancı Bedih gibi önemli sanatçıları gelecek nesillere unutturmamak için anma etkinlikleri düzenlediklerini belirten Fakıbaba, "Allah mekanını cennet etsin. Tekrar ailesinin, Urfalılar'ın ve sanatçıların başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Naci Yoluk da belediyenin bu yılda gazelhanı unutmadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anma programı kapsamında Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda, "Kazancı Bedih ve Ustaların Anısına" etkinliği düzenlenecek.

Kazancı Bedih (Yoluk) ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004'de Balıklıgöl yakınlarındaki evlerinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek vefat etmişti.

Muhabir: Halil Fidan/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazancı Bedih Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement