Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 66. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 66. Yıl Dönümü

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 66. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı Anma programı öncesinde baygınlık geçiren iki kız öğrenci, tören alanında ambulans olmadığı için hastaneye polis ekiplerince götürüldü.

26.01.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli mücadele döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 66. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreni kapsamında Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kazım Karabekir Paşa'nın tren garı yerleşkesindeki anıtına çelenk sundu.

Öte yandan tören öncesinde bayrak tutan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ebru Bağlars ile Kazım Karabekir Ortakulu 6. sınıf öğrencisi Arzu Kıyan baygınlık geçirerek düştü.

Tören alanında ambulans bulunmadığı için askeri yetkililer ve öğretmenleri tarafından polis aracına alınan Bağlars ile Kıyan, Kars Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda devam eden anma programı kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurhan Aydın, "Kazım Karabekir'in Tarihte ve Kars Tarihi'ndeki Yeri" konulu konferans verdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 66. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement