Kbü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kbü'den Kısa Kısa

Kbü\'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Avrupa fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

10.03.2014 18:07

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Avrupa fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, son zamanlarda kültürler arası entegrasyonun hızlandırıldığını ve Avrupa Birliği'nde (AB) bulunan halkları birbirine yaklaştırmak için yürütülen programların önemli olduğunu söyledi.

Bilgi, küresel rekabet ve insan odaklı toplumların, en önemli özelliğinin sürekli ve hızlı değişen çevrede faaliyetlerini sürdürmek olduğunu vurgulayan Tosuncuoğlu, "Günümüzde bilgi alışverişi artmakta. Bunun yanı sıra proje yazma konularında yeni  yaklaşımlar geliştirilmekte. Biz de bu değişime kayıtsız kalmamak ve bu değişmelerde önemli bir pozisyon alabilmek için elimizden geleni yapmak durumundayız. Bu projelerle ufkumuzu geliştirecek düşünceye farklı bir boyut kazandırarak, daha bilgili bireyler yetişmesine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

-Sigara ve bağımlılık konferansı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Kulübü tarafından sigara ve bağımlılık konferansı düzenlendi.

Konferansta konuşan Karabük Yeşilay Derneği Başkanı İsmail Karacan, dünyada milyonlarca insanın sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı çeşitli ölümcül hastalıklara yakalandığını ve hayatını kaybetiğini söyledi.

Gençlerin ve çocukların sigaradan kurtarılması gerektiğini belirten Karacan, "Son zamanlarda devletimiz de bu işin ciddiyetini dikkate alarak sigara içmeyen vatandaşların zarar görmemeleri için tütün mamullerinin kapalı alanlarda içilmesini yasakladı. Sağlıklı ve güzel bir yaşam sürmek varken kendimize ve çevremizdekilere kötülük yapmayalım" dedi.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı

Teknoloji Fakültesi Fuaye Alanı'nda düzenlenen 8 Marti Dünya Kadınlar Günü programı, Bütün Kızlar Toplandık ve Karabük Uygulama Havaalanı Projesi Sergisi açılışıyla başladı.

Daha sonra tarihte güçlü kadınlar konulu panelde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Burhanettin Uysal, kadın ve erkek ayırımın bir cehalet ürünü olduğunu söyledi.

Eğitim seviyesinin artmasıyla kadın ile erkek arasındaki farkın ortadan kalkacağını vurgulayan Uysal, "Bizler kızlarımızı okutursak zaten erkeklerimizi de eğitmiş olacağız. Bizleri annelerimiz yetiştiriyor. Eğer annelerimizi güzel bir eğitimden geçirse, bu ayrımı kökünden yok etmiş oluruz. Bizim milli ve manevi medeniyetimiz de kadın ve erkek ayrımı yoktur. Kadınlarımıza batı dünyasından daha önce seçme ve seçilme hakkını tanıyorsak bizde bu kültürün var olduğunu gösterir" ifadesini kullandı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kbü'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement