Keçiören'de Öğretmenlerin de Yeni Fidanları Oldu - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Öğretmenlerin de Yeni Fidanları Oldu

Keçiören\'de Öğretmenlerin de Yeni Fidanları Oldu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 24 Kasım Öğretmeler Günü’nü öğretmenlerle birlikte ağaç dikerek kutladı.

25.11.2015 10:11

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 24 Kasım Öğretmeler Günü'nü öğretmenlerle birlikte ağaç dikerek kutladı. 2009 yılında göreve geldiğinde Keçiören'de 2,2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını ikiye katlama başarısını gösteren Başkan Ak, "Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye yükseltmek" dedi.

Ovacık Ağaçlandırma Alanı'na yeni fidanlar için bin adet çukur açan belediye ekipleri, orman alanını ağaç dikim törenine hazırladı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda öğretmen katıldı. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu önemli günü öğretmenlerimizle birlikte ağaç dikerek daha da anlamlı hale getirmek istedik. 178 bin metrekarelik Ovacık Ağaçlandırma Alanımızın içerisinde köy merkezimiz ve mezarlığımız da bulunuyor" dedi.

Alanda 3 yıldır ağaçlandırma çalışması yapmaya devam ettiklerini hatırlatan Başkan Ak, "Bu yıl da öğretmenlerimizle birlikte bin adet yeni fidanı toprakla buluşturmak istedik. Alanımıza daha önce çevre çiçeklerimizle birlikte bin adet batı ladini, bin adet sarıçam ve 71 adet de mavi ladin olmak üzere 2 bin 71 ağaç dikmiştik. Daha sonra yıl içerisinde öğrencilerimizle birlikte bin adet fidan daha diktik. Bugün öğretmenlerimizle birlikte dikeceğimiz fidanlarla birlikte buradaki ağaç sayısı 4 bin 71 olacak" diye konuştu.

1 milyon 126 bin metrekarelik Kartaltepe Kent Ormanı'na bugüne kadar 26 bin ağaç dikildiğini ve ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini hatırlatan Başkan Ak, Kent Ormanı'nda bulunan mesire alanında ailelerin pikniklerini yapabildiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"2009 yılında 2.2 metrekarekare olan yeşil alan miktarımızı bugün 5.5 metrekareye çıkardık. 2023 yılında 10 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Keçiören'de hedeflediğimiz yeşil alan miktarına ulaşmak için çok çalışıyoruz. Ağaç ne kadar zor yetişiyorsa, insan da o kadar zor yetişiyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin de artık burada bir ağacı var."

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak sözlerine başlaya Kılıçgil de, "Birlik ve beraberlik içerisinde eğitim hayatımıza devam edip güzel öğrenciler yetiştiriyoruz. Ağaç dikmemize vesile olan ve böylesi güzel etkinlikler düzenleyen Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Öğrenci yetiştiren bizler için fidan yetiştirmek de güzel bir duygu" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil öğretmenlerle birlikte ağaç dikti. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Öğretmenlerin de Yeni Fidanları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement