Keçiören ile Şahinbey Belediyesi Arasında "Kardeş Belediye Protokolü" - Son Dakika
Yerel

Keçiören ile Şahinbey Belediyesi Arasında "Kardeş Belediye Protokolü"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Kardeş Belediyecilik"in, deneyim, bilgi ve proje paylaşımı olduğunu belirterek, "Bu AK Parti'nin insan odaklı belediyecilik anlayışıyla birlikte başlayan bir anlayış" dedi.

03.01.2012 20:20

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Kardeş Belediyecilik"in, deneyim, bilgi ve proje paylaşımı olduğunu belirterek, "Bu AK Parti'nin insan odaklı belediyecilik anlayışıyla birlikte başlayan bir anlayış" dedi.

Bakan Fatma Şahin, Keçiören Belediyesi ile Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi arasında düzenlenen "Kardeş Belediye Protokolü" imza törenine katıldı.

Keçiören Belediyesinde düzenlenen törene Bakan Şahin'in yanı sıra AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Nurdan Şanlı, Tülay Selamoğlu, Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, kalkınmanın ana motorunun yerel yönetimler olduğunu ifade etti. İnsana hizmet etmenin ana damarının yerel yönetimler olduğunu dile getiren Şahin, Keçiören Belediyesinin de bu kapsamda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Salonda bulunanlara, "Gaziantep'te sizi ağırladığımızda siz de göreceksiniz. O bölgenin medeniyetinin, tarihinin başkentidir. Şu anda yatırım, ticaret, kültür, turizm üssü ve her yönüyle bölgenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerleyen bir Gazi şehir var" diye seslenen Şahin, Gaziantep'in gelecek için çok önemli bir vizyon çizdiğini kaydetti.

İki belediye arasında imzalanan "kardeşlik protokolünün" önemine işaret eden Şahin, "Kardeş belediyecilik, büyük bir deneyim paylaşımı, bilgi, proje paylaşımı ve her şeyini paylaşma anlayışıdır. Bu AK Parti'nin insan odaklı belediyecilik anlayışıyla birlikte başlayan bir anlayış" dedi.

Şahinbey Belediyesinin insanı, parayı ve bilgiyi iyi yönettiğini, teşkilatıyla tam takım olduğunu ve 2015-2023 vizyonunu hazırladığını anlatan Şahin, Keçiören Belediyesinin de iyi işler ortaya koyduğunu dile getirerek,

"Protokol, daha sonra yapılacak iş birlikleri için büyük bir örnek oluşturacak. Bu kardeşlikten iki ilçenin de kazanım sağlayacağına inanıyorum. Çünkü her iki ilçenin de başarı hikayesini biliyoruz" diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, tecrübe paylaşımı, proje ortaklığı gibi konuları içeren iş birliği protokolünü çok önemsediklerini dile getirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da iki belediyesinin iş birliğine daha önceden başladığını ifade ederek, Gaziantep'de bir parka Keçiören, Keçiören'de bir parka da Şahinbey adının verildiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından iki belediye başkanı, "Kardeş Belediye Protokolü"nü imzaladı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keçiören ile Şahinbey Belediyesi Arasında 'Kardeş Belediye Protokolü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement