Kemaliye Adının Verilişinin 91. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Kemaliye Adının Verilişinin 91. Yıldönümü

Kemaliye Adının Verilişinin 91. Yıldönümü

Kemaliye Folklor Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KEFTUD) İstanbul'da, Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü ve ilçeye Kemaliye adının verilişinin 91.yıldönümü dolayısıyla "Bu sevgi hiç bitmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak"...

10.11.2013 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemaliye Folklor Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KEFTUD) İstanbul'da, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü ve ilçeye Kemaliye adının verilişinin 91.yıldönümü dolayısıyla "Bu sevgi hiç bitmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak" sloganı adıyla kutlama programı düzenledi.

Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, EKEV

Mütevelli Heyeti Üyesi ve KEFTUD eski Başkanı Hüseyin Duru, ERSİAD Yönetim

Kurulu Üyesi Ramazan Coşkun ve Hüseyin Akdoğan, köy dernek başkanları ile çok

sayıda Kemaliyeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KEFTUD Başkanı İbrahim Güner, beş yıl önce

çifte kutlama programlarını başlattıklarını belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu programla, hemşehrilerimizle bir çatı altında toplanarak, bu onuru hep birlikte yaşamayı arzu ettik. 1966 yılında kurulan derneğimiz üstlendiği misyonu en güzel şekilde yerine getirmeye gayret sarf etmektedir.

KEFTUD, Eğin Halk Oyunlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için sizlerden aldığı güçle kültürel değerlerimizi yaşatmak için çalışmaktadır. Her hafta Pazar günleri folklor ve koro çalışmalarımız derneğimizde yapılmakta. Gençlerimizi bu çalışmalara teşvik etmenizi tüm hemşehrilerimizden rica ediyoruz" dedi.

Programının eğlence bölümünde coşku doruğa yükseldi. KEFTUD Halk Müziği Korusu, söylediği Eğin türküleriyle davetlileri adeta büyüledi. Zaman zaman türkülere eşlik eden davetliler, KEFTUD Yönetim Kurulu Üyelerinin de sahneye çıkarak, koroyla "Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa" türküsünü hep birlikte ayağa kalkıp, Türk Bayraklarını sallayarak eşlik ettiler.

Program, KEFTUD bayan ve erkek folklor ekiplerinin oyunlarıyla son buldu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemaliye Adının Verilişinin 91. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement