Kemeraltı'nı Anlatan Kareler Tarihi Binada Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Kemeraltı'nı Anlatan Kareler Tarihi Binada Sergileniyor

Kemeraltı\'nı Anlatan Kareler Tarihi Binada Sergileniyor

Konak Belediyesi'nin, İFOD'un (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) katkılarıyla hazırladığı Kemeraltı konulu fotoğraf yarışması için Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf tutkunları Kemeraltı'na geldi.261 fotoğrafçı, bin 116 Kemeraltı fotoğrafıyla...

11.04.2012 12:55

Konak Belediyesi'nin, İFOD'un (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) katkılarıyla hazırladığı Kemeraltı konulu fotoğraf yarışması için Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf tutkunları Kemeraltı'na geldi. 261 fotoğrafçı, bin 116 Kemeraltı fotoğrafıyla yarışmaya katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer buluna eserler, Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi'nin tarihi dokusuyla birleşen sergide görücüye çıktı.

Kemeraltı'nın en güzel anlarını yakalayan bin 116 fotoğraf arasından seçilen 37 karenin oluşturduğu sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, Tarihi Kemeraltı Derneği Başkan Yardımcısı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, yarışma birincisi Ümit Tayam, ikinci Bülent Suberk, üçüncü Kemal Özkılıç, mansiyon ödüllerini alan Mehmet Yasa ve Egemen Ön, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği özel ödüllü Zeki Yavuzak; yarışmanın seçici kurul üyeleri, sergide fotoğrafları yer alan yarışmacılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında Tarihi Kemeraltı Derneği Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, Başkan Tartan'a teşekkür ederek, "Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın desteğiyle Kemeraltı'nın geleceğine yürüyoruz" dedi.

İFOD Başkanı Beyhan Özdemir ise, en iyi üç fotoğrafı seçmekte çok zorlandıklarını belirtti ve şöyle konuştu: "Konak'ın gözbebeği, ticaretin, alışverişin merkezi Kemeraltı'nı fotoğraf yarışmasıyla tüm Türkiye'ye tanıttık. Kemeraltı için bir araya gelen, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Türkiye'de ilk defa gayrımenkul yatırım ortaklığı modelini uygulamayı önererek, halkın katılımıyla Kemeraltı'nın geleceği için ilk adımı atan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tarihi çarşı için düzenlenen sergide şunları söyledi: "Kemeraltı'nın yeniden canlanması, yaşam ve sevgi bulması adına çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Dünyanın yaşayan en eski çarşısı Kemeraltı'nı yeniden eski günlerine kavuşturmak, Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezini yeniden yaşama döndürmek, Kemeraltı'nı insanların aileleriyle, güven içinde gezebilecekleri bir yere dönüştürmek çok da uzak bir hayal değil. Gayrımenkul yatırım ortaklığının uygulanmasıyla içinde herkesin katkısı bulunan, insanı insan yapan değerlerin yeniden canlandığı bir Kemeraltı yaşayacağız."

Başkan Tartan, yarışmanın birincisi Ümit Tayam'ın ödülünü de kendi eliyle verdi.

Kemeraltı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği sergi açılışında, Kemeraltı'nın büyüleyici dünyasına fotoğraf karelerinden ve farklı insanların gözünden bakma fırsatı, eşsiz bir fotoğraf deneyimi yaşattı. Bir sonraki durağı İstanbul olacak Kemeraltı Fotoğraf Yarışmalı Sergi, İzmirli olmanın sevgisini, dayanışmasını Kemeraltı ekseninde tüm Türkiye'ye yayacak.

(ERG-

11.04.2012 12: 35: 43

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemeraltı'nı Anlatan Kareler Tarihi Binada Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement