Kerbela Şehitleri Elazığ'da Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kerbela Şehitleri Elazığ'da Gözyaşlarıyla Anıldı

Elazığ'da Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında, özel bir düğün salonunda Kerbela Şehitlerini ve Hz.

15.11.2013 12:11

Elazığ'da Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında, özel bir düğün salonunda Kerbela Şehitlerini ve Hz. Hüseyin'i anma gecesi düzenlendi.

Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Elazığ Şubesi tarafından, Kerbela Şehitlerini ve Hz. Hüseyin'in şehadetini anma gecesi düzenlendi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan etkinliğe, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, müftülük görevlisi Hafız Bilal Dal tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğinde duygulu anlar yaşadı. Bir süre konuşan Vali Koçak'ın gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Vali Koçak, "Konu Kerbela olunca, konu Hz. Hüseyin'in şehadeti olunca, konu muharrem ayı olunca konuşmak zor. Bu acı hepimizin acısı. Hz. Hüseyin temsil ettiği değerler itibarıyla hepimizin temsilcisi. Hz. Hüseyin'i ayrılık vesilesi yapmak kadar kendine, milletine inancına ihanet yoktur. Bu ayrımcılığın her türlüsünü ve her seviyesini reddediyoruz. Devlet olarak, millet olarak, fert olarak reddediyoruz. Bunu bir fitne vesilesi yapan herkesi de, Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Elazığ Şube Başkanı Ali Çoban ise yaptığı konuşmada Muharrem ayında matem tutulmamalı yönünde yapılan açıklamaları eleştirdi. Kerbela olayını anlatan ilahiler ve kasidelerin yer aldığı programda vatandaşlar gözyaşlarını tutamadılar. Şair Faik Güngör tarafından şiirlerin de okunduğu anma gecesinde, Alevi Dedesi Musa Gerçek saz çalıp beyit okudu. Programa katılan vatandaşlar beyitler eşliğinde semah gösterisi sundular. Program dernek başkanı Çoban'ın duasıyla sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kerbela Şehitleri Elazığ'da Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement