Keşan Bisiklet Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Keşan Bisiklet Festivali Başladı

Keşan Bisiklet Festivali Başladı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan DOÇEK ile Keşan Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Keşan & Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali", başladı.

14.09.2012 20:00  Güncelleme: 09:54

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan DOÇEK (Doğa, Çevre ve Kültür Derneği) ile Keşan Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Keşan & Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali", düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Türkiye'nin her yerinden, her yaştan bisikletçinin katıldığı festival, ilk olarak Keşan'da bulunan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde yapılan kayıtlarla başladı. Burada toplanan bisikletçilere, festivalin logosu olan bisiklet ve orfoz balığı resmi bulunan formalar dağıtıldı. Daha sonra ise kayıtların tamamlanmasının ardından ise, Gölbaşı Restaurant'ta yemek düzenlendi.

Yemeğe; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, CHP İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile çok sayıda bisikletçi katıldı.

Yemek sonrasında kısa bir açıklama yapan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, bu tür etkinliklerin, bölgenin tanıtımına çok büyük faydasının bulunduğunu vurgulayarak, "Bu bir doğa sporu etkinliği. Bölgenin tanıtımına çok önemli katkılarının olacağını tahmin ediyorum. DOÇEK

ve Keşan Belediyesi başta olmak üzere bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu hem spor aktivitesi, hem de bölgenin çok güzel doğasının çeşitli yerlerden gelen insanlar tarafından tanıtılması için büyük önem taşımaktadır. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

EŞME: "BÖLGEDE EKOTURİZM ANLAMINDA NELER YAPILACAĞINI GÖRECEĞİZ"

Hakan Eşme'de düzenlenen festivalin bisiklet sporuna olan ilgiyi arttırmak ve Keşan'ın doğasını tanıtmak için düzenlendiğini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından 175'e yakın, Keşan'dan da 50 kişilik bir grup bu festivale katıldı.

Bunlar, Keşan'ın doğal bölgelerinden ve güzelliklerinden pedallayarak geçecekler. En güzel yerlerde, denizin ve ormanın en güzel yerlerde pedal çevireceğiz. Bölgemizde ekoturizm anlamında neler yapılabileceği konusunda önemli çalışmalarımız olacaktır. Keşan'ın tanıtımına da çok büyük katkı olacaktır." şeklinde konuştu.

ÖZCAN: "ÇEVREMİZİ, DOĞAYI KORUMAK, HEPİMİZİN HEDEFİ OLMALI"

Daha sonra ise festivale katılan sporculara, Keşan'ın Meşhur Satır Eti ile Peynir Helvası ikram edildi. Yemeğin ardından sporcular, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde toplandı. Burada konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ise, etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ettiğini ve eğlenceli zaman geçirme dileklerinde olduğunu vurguladı.

Organizasyonu düzenleyen DOÇEK'e teşekkür ettiğini belirten Özcan, "Bu manzaraya baktığımızda, bu modern görüntünüz ile dünyanın en gelişmiş topluluklarından farkınız olmadığını görüyorum. Bu bilinçle çevremizi doğayı korumak, hepimizin hedefi olmalı. 3 gün boyunca eğlenceli zamanlar geçirmenizi diliyorum. İnşallah bundan sonraki sene de bunu devamını getiririz" dedi.

Daha sonra ise Mehmet Özcan tarafından, festivalin startı verildi. Bisikletçiler, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nden Belkoop'un üstünde bulunan Radyolink yolunu kullanarak, Kaletepe'ye, daha sonra da Seydiköy'e çıktıktan sonra, Mahmutköy'ü geçerek, orman yolundan Gökçetepe Orman Kampı'na gitti.

Festival, 15 ve 16 Eylül'de gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan Bisiklet Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement