Keşan'ın Meyveci Kaymakamı - Son Dakika
Yerel

Keşan'ın Meyveci Kaymakamı

Keşan\'ın Meyveci Kaymakamı

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın meyve bahçelerine yaptığı ziyaretler dikkat çekiyor.

03.10.2013 09:36

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın meyve bahçelerine yaptığı ziyaretler dikkat çekiyor.

Yaklaşık 1 yıldır Keşan'da olan Dınkırcı, bölgede meyve üretiminin artması için yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanıyor. Her fırsatta meyveciliğe dikkat çeken Dınkırcı, Keşan'da meyve üreticiliği yapan Kemal Akyüz'e ait bahçede yaptığı incelemeler sırasında, bölgedeki meyve hasadıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meyve bahçesi Sahibi Kemal Akyüz'e ait olan Deveci ve Santa Maria Armut cinslerinin olduğu meyve bahçesinde ağırlığı 1kg armut yetiştiğine tanık olduklarını belirten Dınkırcı, "Bölgede ilerleyen süreçte meyvecilik önem kazanacaktır. Özellikle Bahçeköy, Mahmutköy, Seydiköy, Şükrüköy ve Kadıköy seracılık ve sebzecilik bakımında son derece önemli konumdalar. Bunun dışında uygun olan alanlarda da meyveciliği düşünmemiz lazı." dedi.

Çeltik, ayçiçeği ve buğdayın Keşan'ın ana ürünü olduğunu bunların ekilmeye devam edileceğini ifade eden Kaymakam Bekir Dınkırcı, "Çünkü bu ürünler bizim marka değerlerimiz. Çeltik, ayçiçeği ve buğday dışında da sebzeye ve meyveye müsait olan yerlerde Mahmutköy'deki Kemal Akyüz örneğinde olduğu gibi başarılı çalışmalar Keşan'ın ilerisi için ışık tutacaktır" şeklinde konuştu - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan'ın Meyveci Kaymakamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement