Kırıkhan'da Kadınlara Cami, Kadın ve Aile Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Kırıkhan'da Kadınlara Cami, Kadın ve Aile Konferansı Verildi

Kırıkhan\'da Kadınlara Cami, Kadın ve Aile Konferansı Verildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde müftülüğün her hafta rutin olarak düzenlediği kadınlara yönelik konferansta Cami, Kadın ve Aile konusu işlendi.

01.04.2014 10:04  Güncelleme: 10:31

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde müftülüğün her hafta rutin olarak düzenlediği kadınlara yönelik konferansta "Cami, Kadın ve Aile" konusu işlendi.

Merkez Aydınlı Camii'nde düzenlenen konferansa Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, Yeni Mahalle Kur'an kursu ile Aydınlı Kur'an kursu öğretici ve öğrencileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Müftüsü Solmaz, yaptığı konuşmasında, "Peygamber Efendimiz zamanında mescitler hayatın ve şehrin merkezindeydi. Biz camilerimizi kadın ve ailelerimize açamıyorsak mesafe alma şansımız yok demektir. Din gönüllüleri olarak öncelikle kendi ailemizle, eşimizle, çocuklarımızla iletişimimizin çok iyi olması gerekir. Aile; ilk eğitimimizi aldığımız kurumdur. Aile müessesesi insanlık kadar eskidir. Aile olmak çok büyük bir nimettir. Bu nimeti korumak için elimizden gelen her türlü imkanı seferber etmeliyiz. Bir yuvada huzurlu, mutlu bir hayat ancak sevgi ve merhametle mümkün olur. Gün içerisinde dışarıya ayırdığımız vakti eve geldiğimizde nasıl olsa aile fertlerimiz hep bizimle düşüncesiyle onları ihmal etmeden ailemize ilgi ve alaka göstermeliyiz" dedi.

Anne babanın çocuklara karşı sorumluluklarını anlatan Müftü Solmaz, "Mahşer-i ilahide yavrularımızı nasıl yetiştirdiğimizden hesaba çekileceğimizi unutmayarak, onlara en güzel terbiye ile ve peygamber ahlakıyla yetiştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız" diye konuştu.

Öfke kontrolü ve kadının ailedeki önemi konusunda da bilgi veren Solmaz, şunları kaydetti:

"Bugün birçok aile içi problemin ve etrafımızdaki sorunlar, öfkemizi kontrol edememekten kaynaklanmaktadır. Öfkeyle kalkan zararla oturur düsturunca kendimize her daim hakim olmalıyız. Geçen zamanlarımızı bir daha yaşayamayacağımızı göz önünde bulundurarak, bayanlarımıza Allah'ın birer emaneti olarak bakmamız gerektiğini asla unutmamalıyız." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkhan'da Kadınlara Cami, Kadın ve Aile Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement