Kırıkkale Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı Yapıldı

Eurodesk Temas Noktası olan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği (AB) Proje Ofisi tarafından "Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı" yapıldı.

16.02.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eurodesk Temas Noktası olan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği (AB) Proje Ofisi tarafından "Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı" yapıldı.

Kırıkkale Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, gençlik politikaları, gençliğin sorunları ve gençlik programları ve projeleri ele alındı.

Çalıştaya, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Üniversite öğrenci konseyleri, gençlik sivil toplum örgütleri, lise okul başkanları, Yetenek Avcıları Derneği ve Halk Eğitim Merkezi'nden olmak üzere toplan 40 genç katıldı.

Çalıştayda bir araya gelen gençlere yönelik olarak, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Birimi (AR-GE) Şube Müdürü Ali Kılıç, AB projeleri hakkında genel bilgiler vererek, Kırıkkale'de bu tarz bir çalıştayın ilk olarak yapıldığını ve bu çalıştaydan gençlerin büyük oranda istifade ettiğini vurgulayarak, Eurodesk çalışmaları kapsamında çeşitli eğitimlerin hazırlanan programlar çerçevesinde devam edeceğini söyledi.

Eurodesk İl Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Eurodesk, Eurodesk hizmetleri ve gençlik programları hakkında gençlere bilgi aktardı.

Programda daha sonra, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen "Yerel Gençlik Politikaları" projesinin koordinatörü Burak Akay, gençlerle beraber gençlik alt yapısı, sosyal içerme, sosyal hayatta gençlik, sağlık-spor ve çevre konularının yer aldığı atölye çalışması yaptı. Akay, özellikle atölye çalışmalarından elde edilecek verilerin 81 ilde yapılan atölye çalışmalarına katkı sağlayacağını, 81 ilin gençlik politikaları üzerine yapılacak değerlendirmelere, ihtiyaç ve sorun analizlerine, gerekli görüldüğü taktirde de bu verilerin ilgili Bakanlıklara ulaştırılacağını ifade etti.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement