Kırkağaçlı Mısır Üreticilerinden Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Kırkağaçlı Mısır Üreticilerinden Suç Duyurusu

Kırkağaç ilçesinde, mısır üretimi yapan bazı çiftçiler, hasat döneminde ürünlerini sattıkları tacirinden paralarını alamadıkları ve dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

04.01.2012 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkağaç ilçesinde, mısır üretimi yapan bazı çiftçiler, hasat döneminde ürünlerini sattıkları tacirinden paralarını alamadıkları ve dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İlçeye mısır hasat döneminde gelen kendisini Sakarya ilinde faaliyet gösteren bir firmanın temsilcisi olarak tanıtan kişiye ürünlerini teslim ettiklerini ve paralarını alamadıklarını iddia eden bir grup çiftçi, Kırkağaç Adliyesi'ne gelerek dolandırıldıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, bu kişi ve firma hakkında şikayetçi oldu.

Kaymakam Ali Sırmalı'yı da makamında ziyaret eden çiftçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi.

Çiftçiler adına açıklama yapan Hasan Olçum, 180 dekar büyüklüğündeki arazisinden bu yıl 237 ton mısır hasat ettiğini ve 140 bin lira ederindeki ürününü Sakarya'daki bir firma adına geldiğini söyleyen kişiye 40 bin lira peşinatla teslim ettiğini söyledi. Geriye kalan parasını, geçen aylara rağmen alamadığını ve firmaya hiçbir şekilde ulaşamadığını savunan Olçum, hasat ertesi ödemesi olan banka kredileri nedeniyle çok zor durumda kaldığını ifade etti.

Tüm çiftçilerin benzer durumda olduğunu ve borçlarını ödeyebilmek için traktörlerini, arazilerini satmak zorunda kaldıklarını dile getiren Olçum, kendilerini dolandıran kişinin bir an önce bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırkağaçlı Mısır Üreticilerinden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement