Kırklareli'de "Başarıda Moral ve Motivasyon Konferansı" - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'de "Başarıda Moral ve Motivasyon Konferansı"

Eğitimci-yazar Doç.Dr."Arkadaşını seçen geleceğini seçer" dedi.

16.02.2012 15:00

Eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul,

"Arkadaşını seçen geleceğini seçer" dedi.

Ertuğrul, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu konferansta, öğrenciler çalışmalarını yürütürken arkadaşlarıyla değil, kendisiyle yarışması gerektiğini söyledi.

Başarılı olmak için arkadaş çevresinin dikkatli seçilmesi gerektiğini ifade eden Ertuğrul, "Başarılı bir grupla beraber olan kişi yüzde 70'lik başarılı bölümü satın almış demektir. Arkadaşınız kadar değerli, başarılı, saygın olursunuz. Başarıya inanmış, arkadaş seçilmeli. Başarılı olmak istiyorsan arkadaşına bakacaksın. Arkadaşını seçen geleceğini seçer. Mutluluk ve huzur başarıdan geçiyor" diye konuştu.

Başarıya inanmanın başarıyı getirdiğini anlatan Ertuğrul, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İki nedenle başarıya ihtiyacımız var. Birincisi anne, baba ve sevdiklerimizi mutlu etmek, ikincisi ömür boyu ayaklar altında ezilmemek amacıyla başarıya ihtiyacımız var. Kendimize, ailemize çaresizlere çare olmalıyız. Başarılı olursa hayat ve insanları biz seçeriz. Başarısız olursak ise hayat ve insanlar bizi seçer. Süper zekalı öğrenciler başarıya ulaşacaklarına inanan kişilerdir. Başarmak bir aşk, hayal, rüya ve inanmaktan geçer."

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da öğrencilere güvendiklerini ve itimat ettiklerini kaydetti.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'de 'Başarıda Moral ve Motivasyon Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement