Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı - Son Dakika
Yerel

Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın, 14 projenin hibe alacağını bildirdi.

28.04.2014 15:04

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 14 projenin hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi tebliği kapsamında Gümüşhane'de faaliyet gösteren tesis ve işletme sahiplerine proje bedelin yarısının hibe olarak ödeneceğini belirtti.

Gümüşhane'de 2006-2013 yılları arasında 31 pestil ve köme işletme sahibine kapasite artırımı adı altında 5 milyon 809 bin 529 lira hibe ödemesi yapıldığını anımsatan Irkın, şunları kaydetti:

"Projelendirilerek başvuruda bulunulan yeni projeden 14'ü kabul edilmiştir. Onaylanan 14 projenin 8'i yeni tesis başvurusudur. Bunlar arasında bitkisel ürün işletmesi, paketleme ve depolama, hayvansal ürün işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, orijinli gübre işlenmesi ve paketlenmesi gibi projeler bulunmaktadır. Onaylanan projelerin hayata geçmesi ile 4 milyon 553 bin 250 lira hibe ödemesi yapılacak ve 160 kişiye iş imkanı sağlanmış olunacaktır." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement