Van'da Kış Mevsimi Balığa Talebi Artırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Kış Mevsimi Balığa Talebi Artırdı

Van\'da Kış Mevsimi Balığa Talebi Artırdı
18.12.2013 16:11  Güncelleme: 16:10

Van'da, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balığa olan talep arttı.

Van'da, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balığa olan talep de arttı.

Kış mevsiminin gelmesiyle satışların arttığını belirten balıkçılar, işlerinden memnun olduklarını söylediler. Balığın salgın hastalıklara karşı vücutta bir direnç oluşturması nedeniyle yoğun talep gördüğünü ifade eden Van Gölü Balıkçılık isimli işyeri sahibi Uğur Demir, "Balık, her yönüyle çok sağlıklıdır. Özellikle kış mevsiminde vatandaşların en çok talep ettiği gıdalardan biridir" dedi.

Balık fiyatlarının 10 ile 80 TL arasında değiştiğini ifade eden Demir, "Vatandaşlar hem ucuz olması hem de lezzetli olması nedeniyle en çok istavrit ve hamsi balığına rağbet gösteriyor. Bunun yanında karides hariç diğer balıklara da rağbet oluyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara balığı temizleyip sunduklarını belirten balıkçı Mansur Yılmaz ise, "İsteyen vatandaşlara balığı temizleyip hazır hale getiriyoruz. Böylece vatandaşlar da memnun kalıyor" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kış Mevsimi Balığa Talebi Artırdı - Son Dakika


Advertisement