Kızılay Siirt Şube Başkanı Tanık, Gazze'den Döndü - Son Dakika
Yerel

Kızılay Siirt Şube Başkanı Tanık, Gazze'den Döndü

Kızılay Siirt Şube Başkanı Tanık, Gazze\'den Döndü

Kızılay'ın 10 kişilik insani yardım heyetiyle birlikte Gazze'ye giden Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, kente döndü.

13.08.2013 12:14

Kızılay'ın 10 kişilik insani yardım heyetiyle birlikte Gazze'ye giden Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, kente döndü.

Kızılay Genel Merkezi'nin düzenlediği geziye katılan 10 kişilik heyet arasında yer alan Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Gazze'de elde ettiği izlenimleri aktardı. Dünyanın tüm ülkelerindeki insanların teknoloji ile kendilerini geliştirirken, dökme kurşun operasyonuyla abluka altında tutulan Gazze'de tam bir insanlık dramının hakim olduğunu ifade eden Tanık, "Türk Kızılay'ı olarak Filistin'de çok sıcak karşılandık. Türklere karşı çok özel bir ilgi var. Buradaki halkın en büyük beklentisi insani yardımdır. Abluka altında sıkışan ve dünya ile iletişimi kesilen Gazze'de en büyük acıyı hiç şüphesiz çocuklar çekiyor. Dünya çocukları bilim ve teknoloji ile uğraşırken savaş arasında sıkışan masum Gazzeli çocukların dramı ise yürek burkuyor. Kızılay olarak insani yardımda bulunduk. Ayrıca, ilimizden Gazze'ye Mavi Marmara gemisinde şehit düşen İbrahim Bilgen adına yaptırılan şehitler parkını ziyaret ettik. Belediye başkanı Refik Mekki ile yaptığım görüşmede Merhum İbrahim Bilgen'in yakını olduğumu kendisine ifade ettim. Çok memnun olduklarını ayrı bir muhabbet duyduklarını ifade ederek en yakın zaman da 2 ay içerisinde Filistin Gazze sokaklarından birine şehit İbrahim Bilgen adını koyacaklarının sözünü verdi" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Siirt Şube Başkanı Tanık, Gazze'den Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement