KKTC Adıyamanlılar Derneği Hemşeriyeri ile Hasret Giderdi - Son Dakika
Yerel

KKTC Adıyamanlılar Derneği Hemşeriyeri ile Hasret Giderdi

KKTC Adıyamanlılar Derneği Hemşeriyeri ile Hasret Giderdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar, Adıyaman'daki gezi ve temasları kapsamında Samsatlılar Derneği'ni ziyaret etti.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kayalar ve GAP...

19.11.2013 13:26

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar, Adıyaman'daki gezi ve temasları kapsamında Samsatlılar Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kayalar ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ile birlikte gerçekleşen ziyarette Samsatlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar, KKTC'de kendilerini ziyaret eden Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik'e iade-i ziyarette bulunduklarını, böylece hemşerileri ile hasret giderdiklerini ifade etti.

Kayalar, "Bizler gurbette memleket hasreti içerisindeyiz. Kıbrıs'ta yaklaşık 5 bin Adıyamanlı yaşamaktadır. Bu hemşerilerimiz ile bir araya gelmek, kültürümüzü yaşatmak, sosyal hayatta iletişim içerisinde olmak ve bir birimize destek olmak amacıyla dernekleştik. Güzel çalışmalar yürütmekteyiz. Adıyaman ziyaretimiz kapsamında bazı kurum ve kuruluşları ziyaret ettik. Hemşerilerimizle hasret giderdik ve Kıbrıs'taki hemşerilerimizden sizlere selam getirdik" dedi.

Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik ise KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eloğlu ve Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kayalar'ın samimi ve sıcak yaklaşımlarından dolayı Adıyaman ile Kıbrıs arasında sıkı bir gönül bağı oluştuğunu, ziyaretlerle bu bağın daha da pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik, "Samsatlılar Derneği, Adıyaman'da çok geniş bir kitleye hitap eden bir dernek. Adıyaman'da 50 bin civarında Samsatlı vatandaşımız yaşamaktadır. Böylesi geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Bu kitlenin siyasi olarak temsil edilmemesi bizim için bir kayıptır. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalar, ziyaretler ve temaslarla Derneğimiz kamuoyunda kendini hissettirecek, Samsatlı kardeşlerimiz hak ettikleri noktaya geleceklerdir. İl Merkezi ve Samsat ilçemizdeki başta Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye başkanlarımız ve diğer ilgili kişilerden sonra ilk ziyaretimizi yavru vatan KKTC'ne yapmıştık. Burada verimli ziyaretlerimiz olmuştu. Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kayalar ve ekibi bizlerle yakından ilgilenmiş ve haklı bir görül bağımız oluşmuştu. Derneğimize yaptıkları iade-i ziyaretten dolayı da ziyadesiyle mutlu olduk. Kendilerine teşekkür ediyor, Kıbrıs'taki hemşerilerimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KKTC Adıyamanlılar Derneği Hemşeriyeri ile Hasret Giderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement