Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

"Can güvenliklerinin ciddi tehdit ve tehlikelerle karşılaşması muhtemel işletme sahiplerine silah ruhsatı alımının zorlaştırılmasını doğru bulmuyoruz"

08.12.2013 09:51

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, can güvenliklerinin ciddi tehdit ve tehlikelerle karşılaşması muhtemel işletme sahiplerine silah ruhsatı alımının zorlaştırılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Silah Kanunu Tasarısı'nın TBMM İçişleri Komisyonu tarafından alt komisyona gönderildiğini hatırlatarak, tasarının halen alt komisyonda olduğunu ifade etti.

Silah Kanunu Tasarısı'nın burada görüşülüp tasarı ve tekliflerin olgunlaştırılması yönünde daha detaylı ve teknik çalışmayla bir an önce TBMM Genel Kurulu'na sunulmasını beklediklerini bildiren Özgenç, şöyle devam etti:

"Bizler vatandaşın yasa dışı yollardan silah edinmesine karşıyız ancak yasa dışı silahlanmanın yerine eğitimli, yasal, kontrollü bir silahlanmadan yanayız. Fakat mevcut yasayla ruhsatsız kaçak silahlanmaya davetiye çıkarılıyor. Gelişmekte olan silah sanayimizin Yeni Silah Kanunu'nun çıkmaması halinde önemli darbe alacağı kanaatindeyiz."

Özgenç, ruhsatsız silahlanmanın önemli bir sorun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılan araştırmalarda olayların yüzde 90'ı ruhsatsız silahlarla işleniyor. Ruhsatlı silahlarla olaylara karışanlar veya suç işleyenler de muhakkak olmuştur ama bunların sayısı diğerlerine nazaran çok azdır. Türkiye de yasal yollardan silah edinmenin zorlaştırılmasından dolayı ruhsatsız silahlanma ruhsatlı silahlanmadan çok daha fazladır. Can güvenliklerinin ciddi tehdit ve tehlikelerle karşılaşması muhtemel işletme sahiplerine, yani silah ruhsatı almaya öncelikli mesleklerden olanlara, silah ruhsatı alımının zorlaştırılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu kolaylaştırmak gerekirken iyice zorlaştırılmasına anlam veremiyoruz. Dolayısıyla bunu gayrı resmi yollardan temin etmesi yerine yasal yollardan alması hem ekonomiye katkısı olur hem de silahın kayıt altında olmasından ötürü silahla işlenen suçlarda düşüş olur." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement