Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Tekstil ve Konfeksiyon Meslek Komite üyeleri ortak toplantı gerçekleştirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıdan çözüm için çalıştay yapılması kararı çıktı.
Tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren Kocaeli ve Gaziantepli işadamları GTO ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri ortak meslek komite toplantısında sektörel sorun ve çözüm önerilerini konuştu.
GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda şehir içindeki AVM'lerin ve yıl boyu süren indirimlerin perakende sektörüne verdiği zararlar ile Musul ve Suriye'de yaşanan olayların sektöre etkilerinin yanı sıra sektörün gelişimi için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Katılımcılara Gaziantep ekonomisi ve tekstil-konfeksiyon sektörü hakkında bilgiler veren Reisoğlu, "Gaziantep tekstil ve konfeksiyon sektörü kent ekonomisinin gizli gücüdür. Türkiye triko üretiminin yüzde 70'i Gaziantep'te yapılmakta. Birçok büyük markaya fason üretim gerçekleştiren sektörümüz artık kendi markalarını yaratarak hem ulusal hem de uluslararası pazarda gücünü göstermek zorunda. Bu noktada kendini geliştirecek adımlar atmalı ancak öncelikle yaşadığımız sıkıntılara çözüm üretilmeli" şeklinde konuştu.
"Suriye'de yaşanan iç savaşın sektörümüze verdiği zararlar ile mücadele ederken son günlerde Musul'da da sektöre zarar verecek olaylar yaşanmaya başladı" diyen Reisoğlu, sektörün Çin malı tekstil ürünleri ile de mücadele ettiğini kaydetti.
Reisoğlu, "Tekstilde Çin mallarının tercih edilmesini önlemek amacıyla kaliteyi yükseltmek, var olan kalitemizden ödün vermemek ve markalaşmak zorundayız. Tüketicileri ucuz Çin malı yerine kaliteli yerli ürünlere yöneltmeliyiz" dedi.
KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kaya ise KOTO'nun sektöre yönelik yaptığı çalışmalardan bahsederek, KOTO bir slogan hazırlayarak tüketiciyi yerli ürünlere yöneltmek hedefiyle bir proje hazırlığında olduğunu belirtti.
Şahin, "Odamız tarafından tekstil alanında sorunlar ve çözüm önerilerinin olduğu bir rapor hazırlamış durumda, bu rapora Odamız ve tekstil alanında gelişmiş diğer şehirlerin ticaret odalarıyla bir araya gelerek geliştirilmesi ve ilgili mercilere iletilmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
KOTO tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren üyelerin yanı sıra GTO 19,20 ve 21. meslek grup üyelerinin katıldığı toplantıda katılımcılar, yıl boyunca süren indirimlerin belirli dönemlerde yapılmasının daha uygun olacağı bu konuda hep birlikte hareket edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.
Toplantıda, sektörün kendisini geliştirmesi ve yerli esnafın halkın güvenini kazanması için yapması gerekenlerle sektörün genel sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı ortak bir çalıştay yapılması kararı alındı. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Kocaeli ve Gaziantep Tekstil İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?