Koçarlı'nın Vergi Rekortmenlerine Plaket - Son Dakika
Yerel

Koçarlı'nın Vergi Rekortmenlerine Plaket

Koçarlı\'nın Vergi Rekortmenlerine Plaket

Koçarlı İlçe Mal Müdürlüğüne kayıtlı Gelirler ve Kurumlar Vergisi mükellefleri arasında 2011 yılında en yüksek vergi ödeyenlere plaket verildi.

30.01.2013 09:49

Koçarlı İlçe Mal Müdürlüğüne kayıtlı Gelirler ve Kurumlar Vergisi mükellefleri arasında 2011 yılında en yüksek vergi ödeyenlere plaket verildi.

Kaymakamlık toplantı Salonunda gerçekleştirilen vergi rekortmenleri ödül törenine Kaymakam Mehmet Sülün, Vergi Dairesi Başkanı Mesut

Yılmaz, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, Emniyet amiri Yunus Pürsal, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Siyasi Parti Başkanları ve vergi rekortmenleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut yılmaz, Devletin en önemli gelir kaynaklarından en önemli kaynağı vergiler olduğunu belirterek, " Biz mükelleflerimize memnuniyet yaratacak düzeyde ciddi bir gelişme içerisine girdik. Artık beyannameli mükelleflerimizin yüzde doksan dokuzu bu gün vergi dairelerine gelmeden beyanname verebilir hale geldi. Mükelleflerimiz oturduğu yerden vergilerini ödeyebilir hale geldi.

6011 sayılı af yasası ile motorlu taşıtlar vergilerini bu şekilde öder hale geldi, önümüzdeki zaman dilimi içinde mükelleflerimize cari hesap yöntemine geçebilecek bir alt yapıyı oluşturmaya başladık. Bunun açılımı şudur, vatandaşlık numaranızı girdiğinizde Devlet borcunuz mu var, Devletten alacağınız mı var bunları ekranda görebilir hale getireceğiz" dedi.

Kayıt dışı ekonominin büyük sorun olduğunu da belirten Yılmaz, "Hepimizin ortak sorunu kayıt dışı ekonomi. Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduğunda yaptığımız hesaplamalara göre kayıt dışı ekonomi yüzde otuz üç ken,bu gün yüzde yirmi seviyelerine indi. Avrupa ortalaması yüzde on dokuzdur. Biz avrupa ortalamasına çektiğimiz zaman kendimizi mutlu hissedeceğiz. Çünkü sizler ticari faliyetlerinizi yaparken kamusallaşmak zorundasınız. Belgeli çalışmak zorundasınız, aksi takdirde merdiven altı işletme anlayışı ile işletmenizi büyütme şansınız olmayacak.

Beyan ettiğiniz verginin bizim için asıl olan ödenecek verginin zamanında ödenmesi. Vatandaşlarımızda zaman zaman ödeme güçlüğü oluyor, kafalarda şöyle bir şey oluyor. Ben Devletten zenginmiyim, ben parayı ödeyemiyeceğim, kendimi sıkamıyacağım, birkaç ay ödemeyeceğim. Bu son derece yanlış. Devlete zamanında ödeyeceğiniz vergiler size, hizmet olarak sunulan yatırımların maliyetini doğrudan etkiliyor. Cebinizde daha fazla para çıkmasını istemiyorsanız, vergilerinizi lütfen zamanında ödenmesine gayret gösteriniz. 25 yaş kuşağının yaşadığı bir ekonomik hadise var, enflasyon var. Enflasyonun olması demek geleceğimize miras bırakacağımız çocuklarımıza kötü bir miras bırakmanız söz konusu olacak. Biz bilinçli toplum vergi bilincinde olan bir toplum olmak zorundayız.

2013 bütçesinde eğitime ayrılan ödenek yüzde on yedi, Sağlığa ayrılan ödenek yüzde on sekiz. Bunlar çok ciddi rakam. Devlet olmanın bilinçi, o devletteki vatandaş olarak devletten beklentilerimizin geri dönüşü ödeyeceğiniz vergilere bağlıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2011 yılı Gelir Vergisi rekortmenleri Salih Aydın, Endem Sarıtaş, Sefa Karaaslan ve Necmettin Uysal ile Kurumlar Vergisi vergi rekortmenleri, K-C Metal İnş. Teks. Tur. Kimya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti, Özaltın Tarım İşl. San. ve Tic. A.Ş, Eliçelik Tarım Aletleri İmalat San. Tic. Ltd. Şti'ye, Mazon İnş. Müh. Taş. Hayv. Tar. Orman Ür. Tem. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti ve Etikler Petrol Otomotiv Tarım Tic. Ltd. Şti'ye plaketleri verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçarlı'nın Vergi Rekortmenlerine Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement