Konya Türküleri Tek Albümde Toplandı - Son Dakika
Yerel

Konya Türküleri Tek Albümde Toplandı

Konya Türküleri Tek Albümde Toplandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT, Konya yöresine ait türkülerin derlendiği bir albüm çıkardı.

16.06.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT, Konya yöresine ait türkülerin derlendiği bir albüm çıkardı.

3 cd'de toplanan albümde Konya'nın yerel sanatçıları, Türkiye genelinde ün yapmış ses ve söz sanatçıları ile TRT sanatçılarının derleyip seslendirdiği Konya yöresine ait 36 farklı Konya türküsü yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TRT ile ortak yapılan ve Nuri Cennet, Ramazan Koyuncu, Zekeriya Civelek, Rıza Konyalı gibi Konya'nın yetiştirdiği sanatçıların seslendirdiği bu eserin de sesli ve sazlı kültürün nesilden nesile aktırılmasında önemli bir yer tutacağını söyledi.

"Selçuklu asırları ve ötesinden günümüze bir köprü vazifesi gören türkülerimiz, bu topraklarda öpöz kendi varlıklarımızdır" diyen Akyürek, şunları kaydetti:

"Bu aynı zamanda musiki kültürümüz açısından da köklü ve zengin bir geleneğe sahip olduğumuza işaret eder. Geçtiğimiz yüzyılda birçok üstat, herhangi bir teori görmeden kuşaktan kuşağa aktarılan türkü mirasını bizlere bıraktı. Konya türkülerinin aslını korumak amacıyla yaptığımız bu albümde geleneksel icra tarzından uzaklaşılmadan, otantik çalma-söyleme özelliklerini bozmadan gelecek nesillere aktarmayı amaçladık. Bu kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak adına hazırladığımız albümü Konya kültürüne sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

Akyürek, Selçuklu ve Osmanlı kültürüyle zenginleşen türküleri, Anadolu'nun ve Konya'nın yitik mirası olarak değerlendiren Başkan Akyürek, daha önce şehre yıllarca hizmet eden musiki üstatları Ahmet Özdemir (Kör Ahmet) ve Nuri Büyükbahçıvan'a (Cennet Nuri) vefa olarak "Bülbül Konmuş Sarayına Konya'nın" isimli Konya Türküleri Albüm serisini Konya kültürüne sunduklarını hatırlattı.

Albümde Akşehir, Bozkır, Karapınar gibi ilçelere ait türküleri, Rıza Konyalı, Ramazan Koyuncu, Nuri Büyükbahçıvan, Zekeriya Civelek gibi Konya türkülerine emek veren ses sanatçılarının yanı sıra TRT sanatçıları Ali Demirhan, Kemal Koldaş, Bircan Pullukçuoğlu, Selma Geçer, Mustafa Keser, Bekir Ünlüataer, Nazlı Öksüz, Emine Ata, Emine Koç, İsmail Kalkancı, Nilgün Kızılcı, Ali Çakar, Erol Köker, Tülay Ağagil, Osman Kalay seslendirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Türküleri Tek Albümde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement