Korkuteli Belediye Meclisinde "Pis Koku" Tartışması - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Belediye Meclisinde "Pis Koku" Tartışması

Korkuteli Belediye Meclisinde "Pis Koku" Tartışması

Korkuteli Belediye Nisan Ayı meclisinde “Pis koku” tartışması damgasını vurdu.

02.04.2015 20:58

Korkuteli Belediye Nisan Ayı meclisinde "Pis koku" tartışması damgasını vurdu. AK Parti grup sözcüsü Hasan Ali İrban, "Bu rapora göre belediyemizden pis kokular geldiği anlaşılıyor" derken, Belediye Başkanı Hasan Gökce, "İspat etmeyen müfteridir" dedi.

Meclis gündeminin 23. maddesinde "Meclis Denetim Komisyonunun 2014 mali yılı Denetim Komisyonu Raporu"nun görüşülmesine geçildi. Komisyon raporunun okunması esnasında Korkuteli Belediyesi'nin doğrudan temin ile ilgili yaptırımlarında sürekli aynı kişi veya kurumları davet ettiği, bazı işlemler ve alımlar için yapılan ödemelerin olması gereğinden fazla olduğunun gözlendiği, bazı alımlarda alınan malzemelerin nerelerde kullandığının belirlenemediği, gibi ibarelerin yer aldığı gözlendi.

"BELEDİYEMİZDEN PİS KOKULAR GELİYOR"

Belediye Başkanı Hasan Gökce, raporun okunmasının ardından görüşlerini belirtmek üzere parti grup sözcülerine söz verdi. İlk olarak söz alan AK Parti grup sözcüsü Hasan Ali İrban, "Denetim Komisyon raporundan anlaşıldığı üzere özelikle doğrudan temin konusunda belediyemizden pis kokular geldiği anlaşılıyor. Bizler seçilmiş insanlarız. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu konularla ilgili eğer art niyetli hareket edenler varsa Belediye başkanımızın önderliğinde gerekli araştırmaların yapılarak varsa bu zihniyetlerin tespit edilmelerini ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Eğer hata var ise, bu tür hataların giderilmemesini ve bundan sonraki işlemlerde tekrar edilmemesini talep ediyoruz. Hak yiyen de varsa onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

MHP Grup sözcüsü Hasan Önal ise, "Yapılan alımlar ve ihalelerin tamamı kanunlar çerçevesindedir. Denetleyen arkadaşlar eksik belge veya fatura ile suçlayabilirlerdi ama bunu yapmıyorlar. Yani belgeler tamam. Elbette eleştiri olacaktır, ama eleştiriler belgeli olmalı" şeklinde konuştu.

CHP grup sözcüsü Süleyman Memioğlu da, "Denetim Komisyon raporunda tenkitlerin olduğunu görüyoruz. Biz CHP grubu olarak emek vererek bu raporu hazırlayanlara teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun" dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRSİNİZ"

Grup sözcülerinin ardından söz alan Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Bir insanın fikri neyse zikri odur. İhalelerde hangi kişi veya kurum daha düşük bedel veriyorsa ihale ona verilir. Çıkıp da akaryakıt ihalesi neden yüksek derseniz bu olmaz. Bir şey bulamıyorsunuz trafik sigortası bedelinden suçlamaya kalkıyorsunuz. Her şeyimiz yasaldır. Biz her alanda birçok esnaftan teklif alarak bu işleri yapıyoruz. Pis koku diyorsanız bu iftiradır. İspat edemeyen müfteridir. Suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ancak pis koku sözü ile Korkuteli Belediye Başkanını ve birim müdürlerini zan altında bırakıyorsunuz. Eğer hak yiyen varsa ben de dahil olmak üzere kuruşuna kadar bunun bedelini ödesin. Vicdanım sızlamadığı ölçüde her işimin arkasındayım. Bu konudaki sözlerinizi şahsınıza iade ediyorum. Eğer bir sorumluluk varsa o bana aittir. Zaten o sorumluluğu alamayacaksam bu koltukta oturmam. Pis kokuyu ispata davet ediyorum" dedi.

"ÇOK GÜZEL DEMAGOJİ YAPIYORSUNUZ"

Kendisine sataşma olduğunu ifade eden Hasan Ali İrban tekrar söz alarak, "Sayın başkan siz çok güzel demagoji yapıyorsunuz. Ben doğrudan satışlarda pis kokular geliyor dedim. Hata sehven de yapılmış olabilir. Böyle bir şey varsa araştırılmasını istedim. Ama siz demagoji yapmasını çok iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

"SİYASİ GÖRÜŞÜMÜ GÖZ ÖNÜNE ALMADIM"

İrban'dan sonra söz alan Denetim Komisyon Başkanı Ak Parti'li Emin İsen, "Ben bu raporu hazırlarken çok çalıştım ve kesinlikle siyasi görüşümü göz önüne almadım. Çalışmam esnasında bazı evrakları istedim vermediler. Yazı ile istemen gerek dediler. Raporu ise maliyeci bir kişi ile birlikte hazırladık" dedi.

Son olarak söz almak isteyen Belediye Meclis Başkan Vekili Sadullah Bayar'a, Belediye Başkanı Hasan Gökce ısrarla söz vermek istememesine rağmen, konuşmasını sürdüren Sadullah Bayar, "Her şeyi kanunlara, yasalara uydurabilirsiniz. Ama vicdanlara sığdıramazsınız, bunun da altını çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Gökce, konuyu burada kapatmak istediğini ve sonrasında kimseye bu konuyla ilgili söz vermeyeceğini belirterek, tartışmayı sonlandırdı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Belediye Meclisinde 'Pis Koku' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement