Korkuteli'ne "Kent Estetik Kurulu" Geliyor - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'ne "Kent Estetik Kurulu" Geliyor

Korkuteli\'ne "Kent Estetik Kurulu" Geliyor

Korkuteli’nin çehresini değiştirecek, mimari, estetik görünümü sağlayacak ve bu tür çalışmalara destek verecek, Kent Estetik Kurulu’nun kurulacağı belirtildi.

04.11.2014 15:21

Korkuteli'nin çehresini değiştirecek, mimari, estetik görünümü sağlayacak ve bu tür çalışmalara destek verecek, Kent Estetik Kurulu'nun kurulacağı belirtildi.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını belirterek Kasım ayı meclis toplantısının gündemine alındığını söyledi.

Kent Estetik Kurulunun amacı hakkında açıklama yapan Başkan Gökçe, "Korkuteli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde kalan bölgelerin tarihi kültürel ve doğal değerlere uygun kaliteli mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesi sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasının ve estetik çözümlere ulaşılması amaçlanıyor. Bu çerçevede Belediye bünyesinde yer alan meydan, bulvar, cadde ve sokaklara cephesi bulunan yapılarda estetik bir mimari doku ulaştırmak. Korkuteli çehresinin olumlu etkileyecek mimari ve estetik görüntüsünün sağlamak ve bu tür çalışmaları destek vermektir" açıklamasını yaptı.

Yönetmeliğin hazır olduğunu ve Kasım 2014 meclis gündemine alınacağını belirten Gökçe " Kent estetik kurulunda belediye başkan yardımcısı, bir belediye meclis üyesi, fen ve imar şehircilik müdürleri, ve onların tercih edeceği teknik personel, Korkuteli kent konseyinden bir kisi, Akdeniz Üniversitesi tarafından uygun görülen bir öğretim görevlisi, TMMOB şehir plancıları odasından uygun görülen bir kişi ve TBMMOB öngörülen peyzaj mimarından ulaşacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'ne 'Kent Estetik Kurulu' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement