Koski Arıtma Tesislerinin Aktif Hale Gelmesi İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Koski Arıtma Tesislerinin Aktif Hale Gelmesi İçin Çalışma Başlattı

Koski Arıtma Tesislerinin Aktif Hale Gelmesi İçin Çalışma Başlattı

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) tarafından ilçelerde bulunan ve çeşitli nedenlerle çalıştırılamayan arıtma tesislerinin aktif hale gelmesi için çalışma başlattı.

18.07.2013 17:22

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) tarafından ilçelerde bulunan ve çeşitli nedenlerle çalıştırılamayan arıtma tesislerinin aktif hale gelmesi için çalışma başlattı.

Yapılan açıklamada, Beyşehir ilçesinde, aktif olmayan ve terk edilen Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi'nin, KOSKİ'nin bünyesine geçmesiyle birlikte yeniden faaliyete geçirileceği belirtildi. Konya'nın Beyşehir ilçesinde yapılan toplantıya katılan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, KOSKİ olarak Beyşehir'e bağlı Avdancık köyü yakınlarındaki kanalizasyon arıtma tesisinin, yeniden aktif hale getirilebilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti. Kurum olarak Konya'daki arıtma tesislerinin KOSKİ'ye devri ile ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Uzbaş, "Özellikle şimdiye kadar kurulmuş olan, ancak çalışmayan arıtma tesislerinin, bir an önce çalıştırılması için bir çalışma başlatacağız. Daha sonra ise henüz arıtması olmayan yerlerle ilgili çalışma yürüteceğiz. Maalesef bu oldukça geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Birçok köyümüzün, hatta belediyemizin arıtma tesisi yok. Giderler, derelere kaçıyor, derelerle birlikte göle geliyor. Onunla ilgili çalışma başlatacağız. Burada yapacağımız çalışmada, özellikle üzerinde duracağımız husus şu olacak; coğrafik olarak tek bir arıtmaya toplanması mümkün görünen yerleşim birimleri için mümkün olan en az sayıda arıtmayla bu işi çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"YAKIN ÇEVREMİZE HİZMET VERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Beyşehir ile ilgili arıtmanın çalıştırılması ile birlikte kotla ilgili herhangi bir sorun yoksa yakın çevresine de hizmet vermesi için gayret göstereceklerini vurgulayan Uzbaş, "Çok küçük yerler için ise doğal arıtmayı tercih edeceğiz. Beyşehir'in de uzun yıllardır katı atık arıtma tesisi var ama çeşitli nedenlerle uzun süredir çalıştırılmadığı için kaderine terk edilmiş durumda. Atıl vaziyette kalması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda hırsızların da uğrak mekanı haline gelen tesisin çalıştırılmaması sonucu, kent merkezinin kanalizasyonu farklı kaynaklara deşarj edilince, yarattığı çevre kirliliği sorunu ve kötü kokularla da birçok yerleşim biriminin şikayetine neden olmuştu" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koski Arıtma Tesislerinin Aktif Hale Gelmesi İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement