Köy Okulunun Öğrencileri Sinemayla Tanıştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Köy Okulunun Öğrencileri Sinemayla Tanıştı

13.01.2012 15:40

Van'ın Başkale Germen Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 30 öğrenci ilk kez sinema filmi izlemenin keyfini yaşadı.

Van'ın Başkale Germen Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 30 öğrenci ilk kez sinema filmi izlemenin keyfini yaşadı.

Başkale ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan German Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri Gülesra Güllü ve Makbule Körsu, 30 öğrencisine sinema filmi izlettirmek için ilçeye getirdi. Bir çoğu ilk kez ilçeye gelen öğrenciler belediyeye ait Kültür Merkezi'nde "Neşeli Ayaklar" ve "Madagaskar" animasyon çizgi filmini sinevizyondan izledi. Öğretmenler Güllü ve Körsu, öğrencilerinin film gösterisi boyunca tam anlamıyla sinema keyfini çıkarabilmeleri için patlamış mısır ikram etti.

Öğretmen Gülesra Güllü, amaçlarının öğrencileri köyün dışına çıkararak, gezdirmek, sinema kültürüyle tanışmalarını sağlamak olduğunu bildirdi. Güllü,

"Eğitim sadece okulda anlatılan derslerden ibaret değil. Bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler çocukların gelişimleri için önemlidir. Çocuklarımıza sinemayı sevdirmek istedik. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de kelime dağarcıkları zenginleşmiş oluyor. Çocuklarımız için çok renkli bir gün oldu" dedi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köy Okulunun Öğrencileri Sinemayla Tanıştı - Son Dakika


Advertisement