Köylülere Örnek Oldu, Ürünleri İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Köylülere Örnek Oldu, Ürünleri İlgi Gördü

Köylülere Örnek Oldu, Ürünleri İlgi Gördü

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde Vecihe Pehlivan, 7 yıl önce açtığı işyeriyle köylülere örnek olurken ürünleri de ilgi gördü.

03.11.2013 16:56

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde Vecihe Pehlivan, 7 yıl önce açtığı işyeriyle köylülere örnek olurken ürünleri de ilgi gördü.

Vecihe hanım, kendi elleriyle hazırladığı zeytin ve zeytinyağından, tarhana ve köy yumurtasına kadar değişik ürünler satarken, işini severek yaptığını söyledi. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Çamlıbel köyü turizme açılırken köyde çok sayıdaki vatandaş da köye gelenlere değişik ürünler satmaya başladı. 3 çocuk annesi Vecihe Pehlivan da, eşi Halil Pehlivan ile birlikte 7 yıl önce açtığı işyeriyle örnek esnaf oldu. Vecihe hanım, zeytin, zeytinyağı, tarhana, ev makarnası ve köy yumurtasına kadar çeşitli ürünler pazarladığı işyerini de çeşitli resim ve fotoğraflarla süslerken, işyerinin önünü de etnografik eserlerle donattı.

İşini sevdiğini anlatan Vecihe Pehlivan, "Eşim 2006 yılında Orman işletmesinden emekli oldu. Emekli olduğu yıl kendi ürünlerimizi değerlendirmek adına açtık. Ama tutuldu. Çok güzel. Memnunuz. Yani zeytincilik gelişti sayılır eskiye nazaran. Bizim dükkanı gören herkes buna göre bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Turşular, hamur işleri, reçeller. Ben kendim yapıyorum. Eşime destek amacıyla. Çocuklar okuyor. Böyle. Boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Ürünlerimizi değerlendiriyoruz açıkçası. Ürünlerimiz değerleniyor" dedi. Vecihe hanımı takdir ettiğini anlatan Fatma Talay da, "Bu köyde herkes sergi açmış. Kışın çalışmışlar. Zeytin toplamışlar. El örgüleri, el işleri yapmışlar. Yazın sezon açıldığında bunları pazarlıyorlar. Ufak, ufak tezgahlarda evde geçimlerini sağlıyorlar. Hele böyle bir işlerle geçim sağlamak ev hanımları için güzel bir şey" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylülere Örnek Oldu, Ürünleri İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement