Koyun Yetiştiricileri Ulutek Bünyesinde Şirket Kuracak - Son Dakika
Yerel

Koyun Yetiştiricileri Ulutek Bünyesinde Şirket Kuracak

Koyun Yetiştiricileri Ulutek Bünyesinde Şirket Kuracak

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB) Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Teknoloji Geliştirme Merkezi (ULUTEK) bünyesinde faaliyet gösterecek bir şirket kurmak için girişim başlattı.U.Ü Rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek, şirketin...

20.02.2013 16:56

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB) Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Teknoloji Geliştirme Merkezi (ULUTEK) bünyesinde faaliyet gösterecek bir şirket kurmak için girişim başlattı. U.Ü Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, şirketin kurulmasına destek olacaklarını söyledi.

BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran önceki gün U.Ü Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i ziyaret ederek birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Oran, birliğe kayıtlı 3 bin 875 üyeleri olduğunu belirterek, Bursa'da küçükbaş hayvan üretimini arttırmak için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran üyelerinin hayvancılığı bilimsel yöntemler kullanarak yapmalarını istediklerini, bu amaçla U.Ü Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile temas halinde olduklarını belirterek, "Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz kış aylarında büyük sıkıntı çekiyorlar. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarını çözebilmek amacıyla 'Sera Barınak' projesi geliştirdik. Bu çalışmalarımıza Veteriner Fakültesi'nden 5, Ziraat Fakültesi'nden de 4 öğretim üyesi dahil oldular" diye konuştu.

Sera Barınak Projesi'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bursa Valiliği'nin destek verdiğini vurgulayan BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran, projeyi daha sağlıklı yürütmek için ULUTEK bünyesinde bir şirket kurmak için hazırlık yaptıklarını da söyledi. Başkan Oran, şirketin kurulması için U.Ü Senatosu'na başvuru yapacaklarını da belirterek, "Ülke hayvancılığının artık geleneksel yöntemlerden arındırılarak bilimsel yöntemlerle yapılması gerekiyor. Türkiye'nin iklim koşullarına uygun hayvan ırklarını üzerinde yurt içi ve dışında çeşitli araştırmalar yaptık. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarına da çözüm bulmak istiyoruz. Bu konuda bilimsel yöntemler geliştirmek için de Uludağ Üniversitesi'nin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

U.Ü Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran'ı dinledikten sonra birliğin çalışmalarını beğendiğini ve yerinde bulduğunu söyledi. ULUTEK bünyesinde kurulacak şirket için başvuru yapılmasından sonra gereken desteği vereceklerini de belirten Rektör Dilek, "Üniversitemizin ilgili fakülteleri ile ortak yaptığınız çalışmaları takdir ettim. Bu konuda bize düşen her türlü desteği size vereceğiz. Çalışmalarımızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

(YS)

20.02.2013 16: 35: 26

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koyun Yetiştiricileri Ulutek Bünyesinde Şirket Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement