Kozabirlik İlkokulu'nda 'Millet Ümmet' Çorbası - Son Dakika
Yerel

Kozabirlik İlkokulu'nda 'Millet Ümmet' Çorbası

Kozabirlik İlkokulu\'nda \'Millet Ümmet\' Çorbası

Bilecik Merkez Kozabirlik İlkokulu’nda, Millet Ümmet çorbası yapıldı.

16.12.2016 14:49

Bilecik Merkez Kozabirlik İlkokulu'nda, Millet Ümmet çorbası yapıldı.

Kozabirlik İlkokulu'nda, Tutum Yatırım Türk Malları Haftası nedeniyle gerçekleştirilen programda öğretmenler ve öğrenciler Millet Ümmet çorbası yaptı. Gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Okul Müdürü Kemal Mercan, öğrenciler ve veliler katıldı. Program "Yerli Malı ve Tutum" adlı şiirin okunmasıyla başlarken, semazen gösterisi ve mülteci öğrenci Hosna Ghanıpour'un "Kumbara" adlı şiiri okumasıyla devam etti.

Kozabirlik İlkokulu Müdürü Ahmet Mercan, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, "Eski kültürümüzü ve Türk mallarını çocuklarımıza aktarmak amacımız. Şuanki dönemde kültür yozlaşması var. Biz bu kültür yozlaşmasını nasıl önleyebiliriz? En güzeli de bu hafta Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası. Kendi kültürümüzü, yaşayışımızı çocuklara aktarmak amacıyla böyle çorba dağıtımı yaptık. Biliyorsunuz ki bu bir aştır. Eskiden cami çıkışlarında olurdu. Bunu devam ettirmek istedik" ifadelerine yer verdi.

Program konuşmaların ardından, Okul Aile Birliği tarafından öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yapılan çorbanın ikramı ile son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozabirlik İlkokulu'nda 'Millet Ümmet' Çorbası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement