Kozan'da Okul Servisleri Ortak Logo Uygulamasına Geçti - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Okul Servisleri Ortak Logo Uygulamasına Geçti

Kozan'daki okul servis minibüsleri ortak logo kullanımına geçti.

05.12.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan'daki okul servis minibüsleri ortak logo kullanımına geçti.

İlçede hizmet veren 3 öğrenci servis kooperatifinin girişimi ile servis araçlarının daha kolay tanınması, trafik denetimlerinin kolaylaştırılması ve korsan servisçiliğin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan ortak logo, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

Minibüs şoförleri adına açıklama yapan 213 No'lu Kooperatif Başkan Yardımcısı Hakan Özden, üzerinde 3 servis kooperatifinin armalarının yer aldığı,

"Kozan Belediyesi 2012-2013 Güzergah Servis Logosu" ve "güzergah belge numarası" yazılı logoların daha sağlıklı hizmet verilmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Özden, şunları söyledi:

"Bir aracın evrak kontrolü yaklaşık 7-8 dakika sürüyor. Aynı güzergahta çalışan 7-8 minibüs durdurulduğunda en arkadaki araç uzun süre beklemek zorunda kalıyor, aileler eve geç kalan çocukları için endişe duyuyor. Bu uygulama ile daha önceden evraklarını Emniyet Müdürlüğü'ne vererek logosunu alan minibüsler denetimden daha hızlı şekilde geçebilecek. Ayrıca korsan servislerin de önüne geçilmiş olacak. Servislerle ilgili sorun yaşayan vatandaşlar, bu logo üzerindeki güzergah belge numarası ile Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğunda araç ile ilgili her türlü bilgiye kısa sürede ulaşılacak. Dosyalar her yıl yenilenecek ve yeni logolar dağıtılacak. Gerek görüldüğünde bu araçların yine denetimi yapılacak."

Özden, ilçede yaklaşık 100 şehiriçi öğrenci servis aracı bulunduğunu ve dosyalarını tamamlayarak Emniyet Müdürlüğü'ne teslim eden 35 aracın logosunu aldığını ifade etti.

İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Erdinç Zincirkıran ile Başpolis Murat Soydan'ın da katıldığı etkinlikte, uygulamada kullanılacak logonun tanıtımını ilçenin tek kadın servis şoförü Selma Gül yaptı.

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Anıl Bağrık - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da Okul Servisleri Ortak Logo Uygulamasına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement