Kpı'den Adana Btü'ye Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Kpı'den Adana Btü'ye Destek Ziyareti

Kpı\'den Adana Btü\'ye Destek Ziyareti

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kiev Politeknik Enstitüsü (KPI) Türkiye Temsilcisi Ömer Cihan Çıkın Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Rektörü Prof.Dr.Adem Ersoy'u makamında ziyaret etti.

02.12.2012 12:17

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kiev Politeknik Enstitüsü (KPI) Türkiye Temsilcisi Ömer Cihan Çıkın Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy'u makamında ziyaret etti.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin gerek bölge gerekse Türkiye için önemli bir kazanım olduğun belirten Çıkın, "Yeni ve dinamik bir üniversite, bilim ve eğitim dünyasına kazandırılmıştır. Bunun gerçekleşmesinde başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kurulma aşamasındaki üniversitelerin koşulsuz desteklenmesi gerektiğini söyleyen Çıkın, "Adana BTÜ'nün kısa sürede bir dünya üniversitesi haline geleceğine inancımız sonsuz. Bizde KPI olarak her türlü işbirliği içinde olacağımızı belirtmek isterim" dedi.

KPI'da yapılan çalışmalara katılan Türk öğrencilerin çok başarılı işlere imza attıklarını belirten Çıkın "İnanıyorum ki ileride Adana BTÜ ile ortak çalışmalarımız dahilinde bu üniversitenin öğrencileri de bu çalışmalarda yer alıp başarılı işlere imza atacak" diye konuştu.

Ömer Cihan Çıkın'a ziyaretinden ötürü teşekkürlerini sunan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, KPI'nın ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getirdi. Hedeflerinin dünya normlarına uygun bir üniversite seviyesine ulaşmak olduğunu söyleyen Ersoy, "Uluslararası ortak akademik çalışmalarla dünyaya açılan bir üniversite olmak istiyoruz. Bu konuda gösterdikleri ilgiden ötürü KPI'ya ve Sayın Çıkın'a teşekkürlerimi bildirmek isterim" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kpı'den Adana Btü'ye Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement