Kto Karatay Üniversitesi'ne Robot Yarışması'nda 3 Ödül - Son Dakika
Yerel

Kto Karatay Üniversitesi'ne Robot Yarışması'nda 3 Ödül

Kto Karatay Üniversitesi\'ne Robot Yarışması\'nda 3 Ödül

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’nde bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası IZTECH Roboleague 15 Robot Yarışması’na katılan KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Topluluğu, yarışmadan üç ödülle döndü.

11.11.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nde bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası IZTECH Roboleague 15 Robot Yarışması'na katılan KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Topluluğu, yarışmadan üç ödülle döndü.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Institute of Electric Electronic Engineers (IEEE) Öğrenci Kolu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası IZTECH RoboLeague 15" robot yarışması sonuçlandı. KTO Karatay Üniversitesi Robot Topluluğu da (KAROT) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 24-25 Ekim'de gerçekleştirilen "Iztech Roboleague 2015" adlı yarışmada üniversiteyi temsil etti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada KAROT, "Iztech Roboleague 2015" adlı yarışmadan 3 ödül alarak döndü. 100'e yakın robot Çizgi İzleyen, Yangın Söndüren, Çöp Toplayan, Arazi, Sumo, Mini Sumo, Çoklu Mini Sumo ve Serbest kategorilerinde yarıştı. "Mini Sumo" kategorisinde KAROT'dan "Aladağ" ismini verdikleri robotları ile Nazırcan Aladağ ve Bahadır Acar ikinci oldu. Aynı kategoride "Gaflet" adını verdikleri robot ile Melihcan Sağbili ve Akif Dinç ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Çoklu Mini Sumo kategorisinde de, KAROT'dan, "Karatay Üniversitesi" ismini verdikleri robot ile Bahadır Acar, Nazırcan Aladağ ve Kadir Reha Çağar üçüncü oldular.

KTO Karataylı Genç Mühendis adayları üç ödülle döndükleri yarışmada Konya'yı ve üniversiteyi başarılı bir şekilde temsil ettikleri için gururlu olduklarını söyledi. Öğrenciler, üniversite bünyesindeki öğrenci topluluklarına sağlanan imkanlar nedeniyle, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk'e, Mütevelli Heyetine ve Rektör Prof. Dr. Bayram Sade'ye teşekkür etti.

Robotiğe olan merakı arttırmak, üniversite öğrencilerinin teorik olan elektronik, mekanik ve yazılım becerilerini pratikte geliştirebilmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ile bu alanlarda faaliyet gösteren firmalar ve yetenekli öğrencileri aynı platformda buluşturuluyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Karatay Üniversitesi'ne Robot Yarışması'nda 3 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement