Kto Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kto Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kto Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Konya Ticaret Odası (KTO)’nın Mart ayı Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, hafta sonu gerçekleştirilecek yerel seçimlerin hayırlar getirmesini dileyerek, 17 Aralık tarihinden itibaren yaşanılan seçim sürecinde halkın iradesiyle oluşan siyasi yapıların gayrı meşru yollarla dizayn edilmeye çalışıldığını, ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü girişimden kaçınılması gerektiğini söyledi.

27.03.2014 11:14

Konya Ticaret Odası (KTO)'nın Mart ayı Meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, hafta sonu gerçekleştirilecek yerel seçimlerin hayırlar getirmesini dileyerek, 17 Aralık tarihinden itibaren yaşanılan seçim sürecinde halkın iradesiyle oluşan siyasi yapıların gayrı meşru yollarla dizayn edilmeye çalışıldığını, ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü girişimden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Konya Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı'nın yönettiği toplantıda oda faaliyetleri ile gündemdeki konular değerlendirildi.

KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, "17 Aralık tarihinden itibaren son derece önemli bir hal alan 2014 yerel seçimlerini önümüzdeki pazar günü gerçekleştireceğiz. Seçimlerin ülkemiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Son üç aydır gelişen hadiseler belki de bu seçimi son dönemin en önemli seçimi haline getirmiştir. 17 Aralık tarihinden beri yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz. Sokaklar karışacak mı? Hükümet düşecek mi? Seçimlerden sonra neler olacak. Ne yazık ki ülkemizde paranoya sahibi olduk. Bunun sebebi de geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler. Bu ülkede seçimle gelen başbakan idam edildi, seçimle gelen hükümetler devrildi, vesayetle halka demokrasi dikte edildi. Her zaman demokratik tepkilere ve fikir hürriyetlerine saygılıyız. Ancak Gezi olaylarındaki gibi kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlardan da endişe duymaktayız. Ülkemizdeki her bir insan farklı siyasi görüşlere farklı düşüncelere sahip olabilir. İnsanlarımız demokratik haklarını meşru zeminlerde aradığı müddetçe farklı unsurları zenginlik olarak kabul edebiliriz. Aslolan fikirler tartışılırken ülkenin geleceğini düşünmektir. Hiçbir grup menfaatleri doğrultusunda, kendi çıkarları için diğer gruplara baskı uygulamamalıdır. Devletin üniter yapısını bozacak, devletin otoritesini sarsacak ve vatandaşlarımızın devlet kurumlarına karşı güvenini sarsacak hiç bir girişime taviz vermemeliyiz. Bu ülkede sokaklarda 3 aydır konuşulan; bu kasetten sonra hükümet yıkılacak, bu ses kaydından sonra Başbakan geri adım atacak. Şu tarihten sonra çok büyük olaylar olacak. Bu paranoyadan kurtulmamız lazım. Her türlü demokratik tepkiye açık olacağız fakat çözümü sokak çatışmalarında, kaset siyasetlerinde aramayacağız ve halkın iradesiyle oluşan siyasi yapıları gayrı meşru yollarla dizayn etmeye çalışmayacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü girişimden kaçınacağız. Yakın coğrafyamızda kötü örneklere hep beraber şahit olduk. Irak'ta Suriye'de devlet otoritesinin etkisiz hale geldiğinde etnik, mezhepsel çatışmalar ülkeyi bölünmeye doğru götürmüştür. Çanakkale'de her bir şehit Allah rızasını gözeterek cephelerde yer almıştı. Bu iman ve inançla, bin yıldır bu topraklara kök saldık. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan dil, din ve töre birliğimiz, bu coğrafyada bin yıldır millet olarak bizi ayakta tutmaktadır. Bugün tekrar Müslüman ve Türk coğrafyasının umudu ve ufku haline gelmişsek, bütün içeriden ve dışarıdan sarsmalara rağmen, saldırılara rağmen hala varlığımızı devam ettiriyorsak, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde millet olma bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi.

Konuşmasına Konya Ticaret Odası'nın geçen bir aylık dönemdeki faaliyetleri ile devam eden Başkan Öztürk, "Konya 2014 yılının ilk iki ayında yüzde 32'lik bir ihracat artışı gerçekleştirmiştir. Şehrimizin en çok ihracat yaptığı ülkelerin siyasi ve ekonomik sıkıntı yaşamasına rağmen son iki yılda yaptığımız çalışmalarla Konya'nın ihracatının hızla artmasına katkı sağladık. İkili iş görüşmeleri organizasyonları, yurt dışı fuar gezileri düzenledik. Tüm üyelerimize açık olan bu organizasyonlarımıza daha fazla katılım beklemekteyiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement