Kula Eskk Kooperatifi Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kula Eskk Kooperatifi Kongresi Yapıldı

Kula Eskk Kooperatifi Kongresi Yapıldı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, esnaf ve sanatkarlar ile ilgili kendi partisi tarafından meclis gündemine getirilen ve iktidar partisinin oyları ile reddedilen önergeleri tek tek sıraladı.

10.02.2013 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, esnaf ve sanatkarlar ile ilgili kendi partisi tarafından meclis gündemine getirilen ve iktidar partisinin oyları ile reddedilen önergeleri tek tek sıraladı.

Kula Kapalı Spor Salonunda yapılan Divan Başkanlığı'nı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Recep Çınar'ın yaptığı genel kurula, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel DP MYK üyesi Hamdi Sarı CHP İlçe Başkanı Halit Eryılmaz, DP İlçe Başkanı Halil Gülcü, MHP İlçe Başkanı Şükrü Köseoğlu, Manisa İl Sanayi ve Ticaret Müdürü İrfan Akarsu, esnaf odaları başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile üyeler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Başkan Ali Yiğen de, faaliyet raporunu okudu. 949 üyeden 532 üyeye Genel Kurul'da konuşan Ali Yiğen, 2012 yılı içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren 924 ortakları bulunduğunu ve bu ortakların istekleri doğrultusunda kredi verildiğini açıkladı. Kredilerle ilgili bilgi veren Yiğen, şunları söyledi: "Bugün bankalar kredi verebilecek portföy bulmakta çok zorlanmaktadır çünkü Merkez Bankası nezdinde yapmış oldukları kredi istihbaratına takılan en ufak kredi kartı çek ya da senet sorunu engel olarak çıkarılmaktadır. 2012 yılı başından bu yana fon bünyesinden ortaklarımıza kullandırdığımız yardımlaşma kredilerimizin şahıs başı kredi üst limiti 50 bin TL idi. Yine 2012 yılı içerisinde muhtelif sebeplerden dolayı 57 ortağımız ortaklıktan ayrılmış, bize başvuran ve ortaklık şartlarını taşıyan 83 esnafa ortaklık kaydı yapılmış kendilerine kredi verilmiştir. Yönetim kurulumuz prensipli çalışmalarından taviz vermemiş, ortaklarımızın menfaatine dayalı her hareketin yanında olmuştur. 2013 yılı içerisinde kooperatifimizin ve yönetim kurulumuzun öncelikli beklentileri içerisinde en başta gelen neredeyse tüm esnaf ve sanatkarlarımızın sicil kayıtları yönünden sorunlu hale geldiği şu son dönemlerde tüm esnaf sicil bozukluğunun düzeltilmesi, finansman ihtiyaçlarını giderebilmek adına önlerinin açılması, yani en hızlı şekilde krediye ulaşabilmeleri sağlanmalıdır."

ESNAFIN SORUNLARI HEPİMİZİN SORUNLARIDIR

Genel kurul toplantısında konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de özellikle üye sayısı çok olan Esnaf ve Kefalet Kooperatiflerinin Genel Kurullarına tüm milletvekillerinin katıldığını, oralarda muhalefet yapmanın

kolay olduğunu ama burada kimse olmayınca eleştirmenin de güçlüklerinin olduğunun altını çizdi ve iktidar partisi ilçe başkanlarını rencide etmek istemediğini ama söyleyecek çok sözü olduğunu söyledi.

Özgür Özel, yaptığı konuşmada, doğrudan esnafın sorunlarına değinen, esnaf ve sanatkarlar ile ilgili kendi partisi tarafından meclis gündemine getirilen ve iktidar partisinin oyları ile reddedilen önergeleri tek tek sıraladı. Özgür Özel, esnafın müşterisi olan işçi, memur, çiftçi ve emeklinin de alım gücünün düşük olduğunu, Başbakan'ın 8 yıl önce Hipermarket Yasası için söz verdiğini ancak çeşitli çıkar gruplarının baskıları nedeniyle çıkmayan bu yasa nedeniyle şimdi esnafın zarar gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile

yapılan seçimlerde mevcut başkan Ali Yiğen'in listesi 532 oy aldı. Ali Yiğen'in yönetim kurulu listesinde

İlhan Saracaloğlu, İsmail Çavdar, Süleyman Hancı, Hüseyin Kaçmaz yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula Eskk Kooperatifi Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement