Kulp'ta Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kulp\'ta Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

10.04.2014 18:20

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Sabah hükumet konağı önünde çelenk sunumu ile başlayan kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Kulp İlçe Emniyet Amiri Bülent Uluturk ile Kulp ilçe merkezinde görev yapan polisler Kaymakam Mehmet Maraşlı'yı makamında ziyaret etti. Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, polislik mesleğinin önemine vurgu yaparak, "Bugün Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte huzur içinde kutlamanın sevinci içindeyiz. Polis teşkilatı büyük bir camia, toplumun ve vatandaşların ilk temas ve devletin ilk karşılaştığı yerdir" dedi.

Kutlama programı daha sonra Kulp Halk Eğitim Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Etkinliğe Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yeni atanan Naim Savaş, Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çağdaş, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Pehlivanoğulları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda esnaf ile vatandaş katıldı. Programda bir konuşma yapan İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, polis teşkilatı olarak daima vatandaşın yanında ve onun hizmetinde olduklarını söyledi. Ulutürk, "Güç şartlar altında sürdürdüğümüz, şerefli görevimizi Anayasa ve kanunlar çerçevesinde bu güne kadar yerine getirdik ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Mesleğe katılırken ettiğimiz yemine sadık kalarak, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış haline getiren, arzu edilen neticeye ulaşılması için inançlı ve şuurlu bir şekilde üniformamızın gerektirdiği saygınlığı kazanabilen polisler olmalıyız. Olayların önlenmesi ve ortaya çıkan suçun kısa sürede aydınlatılmasında polis halk işbirliğinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun bilinci içerisindeyiz. Teşkilatımızın bir parçası olan personelimiz, siz değerli Kulp halkının huzur ve güvenliği için büyük bir fedakarlık ve özveri ile gecesini gündüzüne katarak görevini sürdürmektedir. Karşılaştığınız her türlü zorlukta polis teşkilatımızın sizlere daha önce olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğinden asla şüpheniz olmasın. Daha huzurlu ve daha müreffeh bir Kulp için bu güne kadar göstermiş olduğunuz desteğinizi bundan sonrada devam ettireceğinize ve polisimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından polis tanıtımı sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra Kulp ilçe merkezinde görev yapan polis memurlarına başarı belgeleri Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından verilirken, etkinlikler kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulp'ta Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement